DILBEEK - Rusthuis Quietas stelt zich open voor kwetsbare tieners

DILBEEK - Rusthuis Quietas stelt zich open voor kwetsbare tieners

Img_8670
 
Img_3620
Img_8571
Img_8526
 

De taak van een rusthuis is niet alleen om een goede dienstverlening in onze vergrijzende maatschappij te voorzien, maar ook een bredere sociale rol te spelen.

 

Voorbeeld hiervan is rusthuis QUIETAS ( Armonea groep) die op zaterdag 23 februari de deuren opende voor een 60 tal maatschappelijk kwetsbare tieners uit de  Brusselse buurten.

 

Zij maakten deel uit van TADA (ToekomstATELIERdelAvenir).

 

Via buitenschoolse activiteiten ontdekken de TADA-tieners elk weekend jarenlang zichzelf en de maatschappij. Het doel van TADA is om deze tieners gemotiveerd in het leven te doen staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf en de samenleving/arbeidsmarkt.

 

Op zaterdag 23 februari werden de jongeren verdeeld over al de mogelijke professionele disciplines die in een rusthuis te vinden zijn.

 

Directeur, verpleegkundige, zorgkundige, medewerker onderhoud,  kok, hulpkok, onthaal medewerker enz. Allen werden ze gekoppeld aan enkele enthousiaste en zeer actieve tieners.

 

Balletjes rollen voor in de soep, afwassen, opdienen, verpleegkundige helpen, poetsen, koffie en water bedelen en vooral veel babbelen met de bewoners. De glimlach in de ogen van de bewoners was niet te omschrijven.

 

Zij mochten zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten, in een tillift te hangen, in een hoog-laag bed te liggen enz.

 

Na een antwoord gekregen te hebben op de honderden leergierige vragen vertrokken ze allen moe maar voldaan terug richting Brussel.

 

Rusthuis Quietas heeft met plezier bijgedragen tot het verwerven van gelijke kansen en de ontwikkeling van deze kwetsbare jongeren.

 

Meer info over TADA: www.tada.brussels


Contacteer: Baptiste Erpicum, Communication Coordinator bij TADA


Tel.: +32 498 12 58 88, E-mail: baptiste@toekomstatelierdelavenir.com 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief