Stan Tielemans (20) uit Gooik op Special Olympics

Stan Tielemans (20) uit Gooik op Special Olympics

Team_foo_abu_dhabi_-_stan
 

Stan Tielemans (20) uit Gooik studeert Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treedt hij in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. “Samen met mijn medestudent Daan De Block en enkele oud-studenten van Odisee speel ik bij het unified voetbalteam. Dat is samengesteld uit voetballers met en zonder een beperking.”

 

Stan maakt deel uit van de Belgische delegatie op de Special Olympics World Games als zogeheten unified partner. “Dat betekent dat ik als begeleider meespeel in het team van de sporters met een beperking. Ik vind het geweldig dat ik hen op die manier naar een hoger niveau kan tillen. Samen gaan we voor een gouden medaille in Abu Dhabi.”

 

“Door personen met én zonder verstandelijke beperking in één team te laten sporten, bevorderen we de sociale inclusie”, zegt Bart De Nul, opleidingshoofd Secundair onderwijs aan Odisee Campus Dilbeek. “We stimuleren onze studenten om zich voor deze mensen in te zetten. Zo doorbreken we het taboe rond beperkingen en leren we van elkaar.”

 

De Special Olympics vinden van 14 tot 21 maart plaats in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Ruim 7.500 atleten uit 190 landen geven er het beste van zichzelf. De atleten van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor Belgische atleten met een verstandelijke beperking, treden aan in 14 sportdisciplines.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Sam Herremans | 14 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 17 apr 2020

archief