Odisee-studenten Campus DILBEEK nemen deel aan Special Olympics in Abu Dhabi

Odisee-studenten Campus DILBEEK nemen deel aan Special Olympics in Abu Dhabi

Stan_tielemans__rechts__en_daan_de_block__derde_van_rechts__met_de_andere_unified_partners
De ploeg die de kleuren zal verdedigen. Foto ingezonden
 

Daan De Block (20) en Stan Tielemans (20) studeren Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treden ze in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. “Samen met enkele oud-studenten van Odisee spelen we bij het unified voetbalteam. Dat is samengesteld uit voetballers met en zonder een beperking.”

 

Stan en Daan makendeel uit van de Belgische delegatie op de Special Olympics World Games als zogeheten unified partners. “Dat betekent dat we als begeleider meespelen in het team van de sporters met een beperking. We vinden het geweldig dat we hen op die manier naar een hoger niveau kan tillen. Samen gaan we voor een gouden medaille in Abu Dhabi”, aldus de studenten.

 

“Door personen met én zonder verstandelijke beperking in één team te laten sporten, bevorderen we de sociale inclusie”, zegt Bart De Nul, opleidingshoofd Secundair onderwijs aan Odisee Campus Dilbeek. “We stimuleren onze studenten om zich voor deze mensen in te zetten. Zo doorbreken we het taboe rond beperkingen en leren we van elkaar.”

 

De Special Olympics vinden van 14 tot 21 maart plaats in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Ruim 7.500 atleten uit 190 landen geven er het beste van zichzelf. De atleten van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor Belgische atleten met een verstandelijke beperking, treden aan in 14 sportdisciplines.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief