DILBEEK - Businessquiz is crisisbestendig

C21

DILBEEK - Businessquiz is crisisbestendig

Editiepajot_dilbeek_jci_quiz_foto_ingezonden
JCI West-Brabant organiseert een vierde editie van de businsessquiz. - Foto Kos.
 

JCI West-Brabant organiseert een vierde editie van de businsessquiz. Allicht méér dan 40 ploegen zullen op 23 april in de bedrijfsgebouwen MINI-Van den Broeck in Dilbeek testen hoe paraat hun kennis is bij ongeveer 60 vragen, 10 logo’s, 10 foto’s, en dergelijke meer.

“De huis-, tuin-, en keukenkwisvragen moet men niet verwachten. De vragen gaan over informatica, politiek, economie, marketing, West-Brabant, sales,….. ‘Inderdaad’, bevestigt Marion Maes, coördinator van de quiz,’Dag Allemaal mag je overslaan maar De Standaard, Jobat, Vacature, Trends…..warm aanbevolen’.

Marion Maes is al terug optimist. Rond de jaarwisseling bleek de sponsoring niet te lopen zoals verhoopt.

‘Met onze werkgroep hebben we dan echt een Yes, we can moment gehouden en met succes; tal van sponsors hebben toegezegd of opnieuw toegezegd. Het zou niet passen in de JCI-spirit om onze schouders te laten hangen.Dat is in feite waar JCI (Junior Chamber International) rond draait: jonge mensen de kansen geven om iets zinvol te doen, om te ondernemen. Bij de pakken blijven zitten, hoort daar zeker niet bij’, zegt men bij JCI West-Brabant.

Professionals uit Vlaams-Brabant
David Jorissen is mede-organisator en op de vraag hoe een deelnemende ploeg eruit ziet, antwoordt hij vlot: ‘De meeste bedrijven schrijven in op initiatief van de bedrijfsleider of een individueel personeelslid, bijvoorbeeld de commercieel directeur. Het oogmerk hierbij is vaak om een leuke avond te hebben onder collega’s, een soort van team-building. Wij zorgen voor fun, zijnde de quiz, maar ook voor netwerking. Immers, voor en na de quiz is er zeker gelegenheid om met de andere deelnemers te netwerken’. 

Voor de quiz start, voorziet de organisatie in een receptie waar de mensen een broodje kunnen eten. ‘Alle deelnemers zijn professionals, meestal young professionals, zoals wij, die na het werk rechtstreeks naar de quiz afzakken. Na de zware dagtaak komen ze op adem bij een hapje en een drankje, zodat we om 20u. stipt kunnen quizzen’, verduidelijkt David.

En Paul D’hoore presenteert
Geen beursanalyse voor Paul D’hoore die avond. Dezer dagen zijn die toch alleen maar negatief. Paul D’Hoore is dan ook bij deze editie maar graag van de partij om de quiz te presenteren. Hij zorgt ervoor dat de 60 vragen netjes worden opgedeeld in twee reeksen en worden afgewisseld met het herkennen van logo’s, afkortingen, slogans,….

‘Niet alleen zorgt hij voor de professionele uitstraling van ons event maar je merkt ook dat een quiz in goede banen leiden niet aan iedereen gegeven is’ geeft Marion nog mee. ‘Met hem als quizmaster heb je zowel de sérieux maar ook de kwinkslag, en dat laatste verwacht je niet onmiddellijk van hem’.

De quiz gaat door in de sfeervolle showroom van garage MINI van concessiehouder Van den Broeck te Dilbeek. De quiz gaat door op donderdagavond 23 april. Geïnteresseerden kunnen alle informatie vinden op www.businessquiz.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2009
Felix Merckx
Foto Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief