20 miljoen euro voor schoolcapaciteit in Vlaamse Rand

20 miljoen euro voor schoolcapaciteit in Vlaamse Rand

Ben-weyts_0
 

 

Vlaamse Regering doet 4 miljoen euro bovenop de aangevraagde projecten

De Vlaamse Regering investeert 20 miljoen euro in extra schoolcapaciteit in de Vlaamse Rand. Er gaat 16 miljoen euro naar capaciteitsprojecten die ingediend werden door lokale taskforces en de Vlaamse Regering maakt daarbovenop nog eens 4 miljoen euro extra vrij voor Dilbeek, Halle, Vilvoorde en Zaventem: 4 gemeenten waar de noden erg hoog zijn. “Onze regio kan dit goed gebruiken”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. 

De Vlaamse Rand kent een sterke bevolkingsgroei en dat laat zich ook voelen in de scholen, die op zoek moeten naar extra capaciteit. De Vlaamse Overheid heeft aan lokale taskforces gevraagd om concrete projecten uit te werken die de capaciteit van de scholen vergroten, zodat er plaats genoeg is voor alle leerlingen. De Vlaamse Regering trekt nu ruim 16 miljoen euro uit voor capaciteitsprojecten in de Vlaamse Rand. 

Daarbovenop maakt de Vlaamse Regering nog eens 4 miljoen euro extra vrij voor de prioritaire capaciteitsgemeenten in de Vlaamse Rand. Dilbeek, Halle, Vilvoorde en Zaventem ontvangen elk € 1 miljoen extra. “Een mooi geschenk voor de Vlaamse Rand op het einde van de regeerperiode”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Dit is echt broodnodig. Er zal zelfs nog meer nodig zijn, want we stellen vast dat er steeds meer kinderen afzakken vanuit Brussel, op zoek naar beter en Nederlandstalig onderwijs”.

De extra middelen kunnen snel vertaald worden in effectief meer bijkomende plaatsen in scholen. In Dilbeek wordt gemikt op 388 extra plaatsen in het basisonderwijs en 180 extra plaatsen in het secundair onderwijs. In Halle wordt werk gemaakt van extra 547 plaatsen in het secundair onderwijs. In Vilvoorde moeten er 554 plaatsen bijkomen in het secundair en in het secundair van Zaventem gaat het om 384 extra plaatsen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief