Eerstejaarsstudenten van Orthopedagogie Odisee DILBEEK praten met onbekenden

Eerstejaarsstudenten van Orthopedagogie Odisee DILBEEK praten met onbekenden

Odisee_let_s_talk__3_
Foto's ingezonden
 
Odisee_let_s_talk__c__dina_cheikh__1_
 

Eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Orthopedagogie aan hogeschool Odisee (Campus Dilbeek) trokken naar de VUB-campus om er een praatje te slaan met de studenten. “Zo stimuleren we de mensen om meer naar elkaar te luisteren. Tegelijk hopen we de verbondenheid in de maatschappij te stimuleren.” Het project, Let’s Talk genaamd, vond plaats op de Esplanade.

 

“We organiseerden dit initiatief omdat we wisten dat veel mensen zich eenzaam voelen of het moeilijk hebben om met andere mensen te praten”, zegt Odisee-student Caro Van Lysebeth, een van de trekkers van Let’s Talk. “De bedoeling van ons project was om mensen te stimuleren meer naar elkaar te luisteren. We kunnen met trots zeggen dat het evenement een succes was.”

 

Initiatief uit de VS

Let’s Talk is gebaseerd op Sidewalk Talk, een soortgelijk initiatief in de Verenigde Staten. “Net is bij de side walk talks was het ook onze bedoeling om op straat naar de mensen toe te stappen en te vragen of ze met ons een babbeltje wilden slaan”, legt Odisee-docent Isabel Berckmans uit. “Dankzij het enorme enthousiasme van de studenten Orthopedagogie hebben we heel wat interessante gesprekken gevoerd over kleine en grote, lichte en zware onderwerpen.” De studenten Orthopedagogie en de docenten vonden het een leerrijke ervaring!”

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief