Demo boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden in Sint-Martens-Bodegem

Demo boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden in Sint-Martens-Bodegem

Dsc_9737_6617
Foto © Emile Devogeleer
 

Wat is de relatie tussen fietsen en paarden? Het Bruegels Fietsfeest! Op zondag 23 juni organiseert Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei demo’s boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden in Sint-Martens-Bodegem, één van de haltes van het Bruegels Fietsfeest.

In de loop van vorige zomer lanceerde Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei het biodiversiteitsproject ‘Paarden natuurlijk!’. Hierbij wordt gestreefd naar een duurzame en natuurlijke integratie van paard en landschap. Om het draagvlak voor dit project te vergroten, zetten we in op activiteiten met Brabantse trekpaarden. Deze activiteiten passen bovendien perfect onder de noemer van het ‘Bruegeljaar’.

De historische rol van Brabantse trekpaarden in de industrie en landbouw is grotendeels weggevallen, maar we zijn volop op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de toekomst van het Brabants trekpaard te garanderen. Via de demo boomslepen en maaien met Brabantse trekpaarden die we hier aanbieden, tonen we aan dat de nodige kennis en ervaring aanwezig is en dat het Brabants trekpaard wel degelijk een economisch rendabele toekomst heeft. Het Brabants trekpaard kan ingezet worden in bos- en natuurbeheer, zowel voor boomslepen als maaien. Maar ook groenonderhoud en huisvuilophaling via Brabantse trekpaarden behoren tot de mogelijkheden.

 Rond 12.20u starten we met de eerste demo boomslepen, gevolgd door een demo maaien. Rond 14.20u starten we met de tweede demo boomslepen, opnieuw gevolgd door een demo maaien.

De locatie van de demo’s is Hoeve Zelderloo, Wolsemstraat 108, 1700 Sint-Martens-Bodegem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 17 okt 2019
Sam Herremans | 15 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 okt 2019
Marc Sluys | 26 sep 2019
Sam Herremans | 22 sep 2019
Sam Herremans | 29 aug 2019
Sam Herremans | 28 aug 2019
Sam Herremans | 28 aug 2019

archief