DILBEEK – Bus ramt wagen met zeven gewonden tot gevolg

C21

DILBEEK – Bus ramt wagen met zeven gewonden tot gevolg

Editiepajot_dilbeek_ongeval_foto_tom_vierendeels__1_
Drie jonge mannen uit deze BMW raakten levensgevaarlijk gewond. - Foto's Tom Vierendeels.
 
Editiepajot_dilbeek_ongeval_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_dilbeek_ongeval_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_dilbeek_ongeval_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_dilbeek_ongeval_foto_tom_vierendeels__4_
 

Zaterdagavond, iets voor 19u, gebeurde een zwaar verkeersongeval op de Itterbeeksebaan in Dilbeek. Een BMW met vijf jonge allochtonen kwam vanuit de Boudewijnlaan de Itterbeeksebaan opgereden. De BMW werd gegrepen door een lijnbus die vanuit Anderlecht kwam. Er vielen zeven gewonden.

De BMW werd een twintigtal meter meegesleurd door de bus, alsook een geparkeerde Mercedes die zwaar beschadigd werd. Ook een Volkswagen Golf werd geraakt.

Drie jonge mannen uit de BMW raakten levensgevaarlijk gewond en dienden te worden bevrijd door de brandweer van Asse. De twee andere inzittenden waren in staat om zelf te lopen, maar klaagden van pijn in de nek. Één van hen had een grote wonde aan zijn zij. Zij werden licht gewond vervoerd naar een ziekenhuis. De drie zwaar gekwetsten werden verspreid overgebracht naar het ziekenhuis van Jette, Sint-Pieters en Erasmus, door ziekenwagens van brandweer Asse, Brussel en Lennik, elk onder begeleiding van een Mug.

Op de bus zaten twee passagiers, waaronder één Engelse dame die een epilepsie aanval kreeg.

Het ongeval gebeurde net voor Abel zijn appartement. “Ik was tv aan het zien en hoorde een heel harde knal”, vertelt hij. “Daarna hoorde ik zes, zeven seconden lang het piepen van banden, gevolgd door nog een zware knal  (redactie: de klap tegen de geparkeerde Mercedes). Ik kwam buiten en het was totale chaos”.

Ook een buurtbewoonster heeft alles gehoord. “Ik zat net tv te kijken om het Nieuws te zien” vertelt ze ons. “Ik ging kijken en het zag er echt niet goed uit. De jongens langs de bestuurderszijde waren er zeer erg aan toe. Hoe die eruit zagen, dat vergeet ik nooit. De twee jongens die er niet zo erg aan toe waren hebben nog bij mij gestaan. Ik heb ze jassen meegegeven, ze waren erg in shock. Hun telefoon ging en ze namen niet op, ze bleven gewoon staan”.

Volgens buurtbewoners is dit een zeer verraderlijk kruispunt. Bestuurders die op de Itterbeeksebaan rijden zien bijna niet dat daar een straat ligt, eerder denken ze aan een parking of oprit. Voorrang nemen vanuit de Boudewijnlaan is zeer riskant.

De politie van Dilbeek stelde achteraf een perimeter in voor het onderzoek waardoor de Itterbeeksebaan een tijdlang werd afgesloten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief