DILBEEK/TERNAT - Organist - Componist Jos Mertens overleden

DILBEEK/TERNAT - Organist - Componist Jos Mertens overleden

Mertensoverleden
 

Hij werd geboren In Ternat in 1924 en overleed donderdagavond in zijn woonkamer in Groot-Bijgaarden. Hij componeerde liederen, koorwerken, operettes, cantates en stukken voor orkest, piano en orgel. In de traditie van Emiel Hullebroeck, Jef Van Hoof, Jef Tinel, Lodewijk De Vocht, Renaat Veremans, Armand Preud'homme en Gaston Feremans was hij - na het overlijden van Lode Dieltiens - de laatste echte volksliedcomponist.
 

Artiestenmissen

In de Egidiuskerk van Groot-Bijgaarden zijn er elk jaar in juli artiestenmissen georganiseerd door componist-organist.Jos Mertens. Dit jaar kon hij er niet meer bijzijn want hij
overleed donderdagavond op 94-jarige leeftijd in zijn woonkamer in Groot-Bijgaarden.

Op 17 oktober 1924 zag Jos Mertens het levenslicht in Ternat.Hij componeerde liederen, koorwerken, operettes, cantates en stukken voor orkest, piano en orgel. In de traditie van Emiel Hullebroeck, Jef Van Hoof, Jef Tinel, Lodewijk De Vocht, Renaat Veremans, Armand Preud'homme en Gaston Feremans was hij - na het overlijden van Lode Dieltiens - de laatste echte volksliedcomponist.
 

Zijn inzet voor het Vlaams-Nationaal Zangfeest en de Dagen van het Vlaamse Lied was zeer groot. Tijdens het jongste Zangfeest werd hij uitgebreid gehuldigd voor zijn nakende 95ste verjaardag. Helaas bereikt hij die kaap net niet.

Jos Mertens schreef ook het Dilbeekse volkslied en was ereburger van de gemeente. De gemeente heeft een rouwregister geopend dat kan getekend worden in de welzijnscampus in de Nieuwenhoorn in Groot-Bijgaarden van 8.30 tot 16.30 uur.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats zaterdag 3 augustus om 10 uur in de Sint-Egidiuskerk in Groot-Bijgaarden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief