DILBEEK - Eerste Pajots improvisatiegezelschap Dannii Dawell zoekt leden

C21

DILBEEK - Eerste Pajots improvisatiegezelschap Dannii Dawell zoekt leden

Dannii_dawell_1
 
Dannii_dawell_2
 
Dannii_dawell_3
 

Het is geen onbekende meer in Vlaanderen, improvisatietheater. Enkele prettig gestoorde spelers staan zonder voorbereiding op een podium en bouwen scènes op met hulp van suggesties van publiek. Dit leidt tot knotsgekke situaties. Een kardinaal raakt verzeild in een nudistenkamp of een theelepeltje komt in opstand in de besteklade. Het kan allemaal. En nu ook in het Pajottenland. 

 

Dannii Dawell in het eerste improvisatiegezelschap in het Pajottenland. Vier improspelers uit de streek starten deze groep op vanaf september: Kaat Declerck, Karel De Lombaert, Liese Leunens en Hilde Groenweghe. En ze zoeken extra leden. Wie zich geroepen voelt om dit enthousiaste viertal te vervoegen, kan in september drie proeflessen bijwonen. 

 

Kaat: “We zoeken mensen die zin hebben om elke maandagavond met ons te trainen en geregeld optredens te geven. Op 16, 23 en 30 september organiseren we een reeks van drie proeflessen van 20u tot 22u30, open voor iedereen. Als het klikt, dan kunnen we na september samen verder.”

 

Karel: “De trainingen op maandag zijn bedoeld om onze improvisatietechnieken te verscherpen. We werken met zeer ervaren trainers, die elk hun specialisatie hebben, zoals personages, dialecten, mime,… Voor de proeflessen is dat Rishi Panchasara, een ervaren improtrainer en -speler uit Dilbeek.”

 

Het viertal leerde elkaar kennen tijdens een opleiding tot improvisatiespeler van de BIL (Belgische Improvisatie Liga). De proeflessen gaan door in de zaal van De Rare Vos in Schepdaal. Daar gaf de groep ook al twee geslaagde optredens samen met de andere BIL-cursisten.

 

Liese: “We zijn nog niet gestart, maar de aanvragen voor optredens komen al binnen. Het is duidelijk dat er vraag is naar improvisatietheater in onze regio. We plannen vanaf 2020 met Dannii Dawell op de planken te staan.”

 

Voor meer informatie over Dannii Dawell kan je terecht op Facebook (pagina Dannii Dawell) of op www.danniidawell.be. Inschrijven voor de drie proeflessen kan tot 16 september en kost 35 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief