Een jaar gemeenteraadscommissies in DILBEEK: CD&V/N-VA/DNA!-fractie vindt werking positief

C21

Een jaar gemeenteraadscommissies in DILBEEK: CD&V/N-VA/DNA!-fractie vindt werking positief

Editiepajot_dilbeek_nu_anders_foto_re
Repro Editiepajot.

Onder impuls van de fractie CD&V/N-VA/DNA! werden vorig jaar, naar aanleiding van het nieuwe huishoudelijke reglement van de gemeenteraad, de gemeenteraadscommissies in het leven geroepen. Op 21 april 2009 heeft de gemeenteraad een jaar werking van de gemeenteraadscommissies geëvalueerd. Zij worden door iedereen positief ervaren: de toelichting bij ingewikkelde dossiers, waarvoor tijdens gemeenteraadszittingen geen tijd is, hebben hun meerwaarde al bewezen. Gemeenteraadsleden worden nauwer betrokken bij het beleid en zijn veel beter in staat het beleid te volgen en mee te sturen.

De commissie gebiedsgebonden materies kwam ondertussen al vier maal bijeen en groeit onder leiding van voorzitter Jef Vanderoost stilaan uit tot een vaste waarde in het besluitvormingsproces. “Grote dossiers zoals de muziekacademie, het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, de RioVisie (rioleringen, IBA’s, …), … hebben we in detail kunnen bespreken en uitspitten in de commissie.”, aldus commissievoorzitter Jef Vanderoost, “De commissie legde ook heel wat knelpunten bloot met betrekking tot de zogenaamde masterplannen wegen, voetpaden en fietspaden. Zij moeten nu grondiger en met meer visie op lange termijn worden aangepakt.”

De CD&V/N-VA/DNA!-fractie ziet nog ruimte voor verbetering: het college moet nog meer de reflex hebben dossiers systematisch door te verwijzen naar de commissies. De fractie hoopt ook de commissie niet-gebiedsgebonden materies, die slechts één keer vergaderde, naar hetzelfde niveau kan doorgroeien als de andere commissie, al was het maar om bijvoorbeeld de financiële dossiers (budget, rekening,…) en de werking van de politie van dichterbij te volgen.

Fractievoorzitter Jan Margot: “Bijna drie jaar geleden trokken we naar de kiezer met de slogan ‘’t is tijd, kies kwaliteit’, vandaag werken we, mede dankzij de commissies, volop aan de kwaliteitsvolle beslissingen die onze gemeente verdient.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief