DILBEEK – Berichten uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Berichten uit het schepencollege

Editiepajot_dilbeek_centrum_itterbeek_foto_jean-pierre_schoukens
Het centrum van Itterbeek. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Meer animatie tijdens De Gordel

Bloso heeft beslist voor de Gordel van 6 september 2009 de algemene animatie en de sportanimatie aan Westrand te verhogen. Tevens wordt het algemeen perscentrum en afsluitende persconferentie aan Westrand voorzien. Het schepencollege gaat akkoord de volledige parking aan Westrand vrij te houden voor De Gordel vanaf maandag 31 augustus 2009 tot 8 september 2009. Ook het plein voor het Gemeenteplein wordt vrij gehouden voor het fietsbehendigheidsparcours in het raam van veilig fietsen voor jongeren. Indien nodig mogen de organisatoren ook de trouwzaal van het gemeentehuis gebruiken.

Toch nieuw sanitair voor Itna Itterbeek

Het schepencollege gaat akkoord om een nieuw sanitair gebouw aan te bouwen aan de kantine van voetbalclub Itna Itterbeek aangepast aan de noden van deze tijd. Bij een controlebezoek door de diensten Gezondheid- en Hygiëne is gebleken dat het huidig lokaaltje weinig hygiënisch is en verouderd. Probleem is dat de gemeente geen eigenaar is van het terrein. Niettemin gaat het schepencollege het sanitair vernieuwen om alle voetbalclubs op gelijke voet te behandelen. In het verleden werd ook een gelijkaardig gebouwtje aan de kleedkamers FC. Pede vernieuwd. De aanvraag van de voetbalclub voor een nieuwe kantine is in onderzoek.

Paul Van Himst wordt ereburger van Dilbeek

Paul Van Himst gaat in op de vraag van het schepencollege om hem tot ereburger te maken van de gemeente Dilbeek. Paul Van Himst, geboren in Sint-Pieters-Leeuw op 2 oktober 1943, woont sedert jaar en dag in Groot-Bijgaarden. Hij is een monument in en van het Belgische voetbal. Zijn palmares is uniek.

- Gouden Schoen 1960
- Gouden Schoen 1961
- Gouden Schoen 1965
- Gouden Schoen 1974
- Super Gouden Schoen 1991
- Gouden Schoen van de Eeuw 1995
- 8 keer landskampioen met Anderlecht
- 4 keer bekerwinnaar met Anderlecht
- 3 keer Belgisch Topscore
- 235 competitiedoelpunten
- Nationaal Trofee van de Sportverdienste in 1974
- 81 keer geselecteerd voor de Nationale Ploeg
- Bondscoach van de Rode Duivels
- Trainer van Anderlecht.

Geen andere parkeerbeleid aan Kerkplein Itterbeek

Uit de vele reacties op de bevraging door de gemeente van de aanpalende bewoners van het plein aan de kerk in Itterbeek blijkt dat weinigen het parkeerbeleid gewijzigd willen zien. Zo worden in feite alleen problemen gesignaleerd bij bepaalde manifestaties (begrafenissen, huwelijken) en daarbuiten ervaart niemand de toestand als problematisch. Daarom besliste het schepencollege de toestand onveranderd te laten. Enkel wordt ingegaan op het verzoek van de Bouwkroniek om aan beide zijden van de toegangspoort een parkeerverbod (2 m links en 2 m rechts van de inrit) in te stellen om de leveringen te vergemakkelijken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief