DILBEEK - Filmbus volgeboekt

C21

DILBEEK - Filmbus volgeboekt

Editiepajot_dilbeek_filmbus_foto_jean-pierre_schoukens
De Filmbus. - Foto Jean-Pierre Schoukens.

Het Zuiden zindert in de Dilbeekse scholen. Naar jaarlijkse traditie heeft het Afrika Filmfestival Dilbeek plaats in het voorjaar. Dit jaar loopt het Filmfestival van 21 april tot 6 mei. Dit jaar rijdt er voor de eerste maal een Filmbus rond, die alle scholen aandoet. De kleuters en leerlingen kunnen een film van het Afrika Filmfestival in de bus meemaken. De eerste editie van de Filmbus is meteen een schot in de roos.

Wegens de grote vraag werden de voorstellingen uitgebreid tot eind mei. Scholen van beide netten kunnen zo een voorstelling meepikken. Er werd een aanbod ontwikkeld voor kleuters, eerste, tweede en derde graad van de lagere school. Er zijn nu 1.300 kleuters en leerlingen ingeschreven van meer dan 10 scholen om een voorstelling in de bus te zien!

Veel leerkrachten kozen voor de bijhorende educatieve lesmappen. Ze werden gemaakt door ‘Lessen in het donker’ en bieden de leerkracht hulp aan bij verwerking in de klas. Daarbij wordt handig ingespeeld op de eindtermen en ontwikkelingsdoelen. De organisatoren kozen voor deze aanpak omdat het geen gemakkelijke opgave is om complexe thema’s bespreekbaar te maken voor kinderen. Ze vinden het alvast een succes dat er zoveel leerkrachten interesse hebben voor dit initiatief.

De Filmbus is een organisatie van het Afrika Filmfestival Dilbeek, een werkgroep van de Raad voor Internationale Samenwerking in samenwerking met de gemeentelijke Sociale Dienst. De werkgroep organiseert dit jaar filmavonden, een tentoonstelling en een sambaweek voor kinderen. De mensen van de Wereldwinkel organiseren op zondag 26 april een Fair Trade buffet met als thema ‘Rijst rond de wereld’. Wie zin heeft om langs te komen schrijft zich best in. Wil je meer info? Mail dan naar afrikafilmfestival@dilbeek.be  of bel naar 02/568.00.42.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jena-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief