DILBEEK - Kasterlindenstraat wordt tijdelijk eenrichtingsstraat

C21

DILBEEK - Kasterlindenstraat wordt tijdelijk eenrichtingsstraat

Kasterlindenstraat_wordt_tijdelijk_eenrichtingsstraat
 

In de Kasterlindenstraat wordt vanaf 18 november voor drie maanden eenrichtingsverkeer ingesteld. Met de proefopstelling moet worden nagegaan of het hiermee minder druk wordt in de populaire sluipweg en de omliggende straten.

 

De Kasterlindenstraat, die doormidden gesneden wordt door de grens tussen Dilbeek en Sint-Jans- Molenbeek, krijgt al jarenlang veel sluipverkeer te slikken. Deze route is een alternatief om de Keizer Karellaan en de N8 te ontwijken maar belast er dichtbewoonde straten de Thaborstraat en De Bergen mee. De “aantrekkingskracht” als sluiproute van deze straat heeft ook impact op het centrum van Dilbeek.

Om het sluipverkeer in verschillende Dilbeekse (en Berchemse) straten aan banden te leggen en zo de verkeersveiligheid er te verhogen wordt, in samenspraak met de buurgemeenten Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek, een proefperiode ingesteld van éénrichtingsverkeer in de Kasterlindenstraat tussen de Kerselaarstraat en De Bergen, in de rijrichting naar De Bergen toe.

 

Het testen van dit éénrichtingsverkeer kan inzichten geven over het sluipverkeer en mogelijkheden bieden bij toekomstige herinrichting van de Kasterlindenstraat (rijbaanbreedte, meer ruimte voor fietsers,...) in functie van meer verkeersveiligheid.

 

De proefperiode van het éénrichtingsverkeer zal van start gaan op 18 november en zal lopen tot 19 februari 2020, een voldoende lange periode om de effecten in kaart te brengen.

 

Voor de start en tijdens de testperiode zullen verschillende verkeerstellingen op diverse locaties uitgevoerd worden in omliggende straten, ook in de aangrenzende Brusselse deelgemeenten, zodat nadien een objectieve evaluatie kan gemaakt worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Roger Swalens | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Sam Herremans | 18 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief