DILBEEK – Drie belevingsbanken voor dorpskern van Schepdaal

C21

DILBEEK – Drie belevingsbanken voor dorpskern van Schepdaal

Img_8213
 
Dia1
 

De groep bezielers die zich bezig houdt met de dorpskernverfraaiing schenkt de dorpskern van Schepdaal drie belevingsbanken. Op vrijdag 18 oktober 2019 om 12u15 wordt de robuuste houten bank in de Wereweide officieel ingehuldigd én dit met een picknick met de zesdejaars van De Klimop.

 

In 2015 staken enkele mensen de hoofden samen om zich te buigen over de dorpskern van Schepdaal. Al snel kregen ze gehoor bij de plaatselijke politiek. Er werd een buurtbevraging gedaan – met succes – waar wellicht op het einde van het jaar 2019 meer duidelijkheid zal komen hoe en wanneer Schepdaal zijn vernieuwde dorpskern krijgt.

 

In 2018 werd er een dossier bij de Koning Boudewijnstichting en de dienst Cultuur van de gemeente Dilbeek binnen gedaan. Resultaat: drie belevingsbanken. “Bij elke bank staat er een beleving met een knipoog naar Schepdaal,” vertelt bedenker Robrecht Geeroms. “We hebben een bank geplaatst aan het Brassermonument wanneer je Schepdaal binnen rijdt. Daar kan je genieten van de prachtige Dreef – vooral in de lente wanneer de bomen in bloei staan – en het monument.” Er staat ook een bank op het marktplein van Schepdaal met daarbij een bierton gevuld met bloemen en planten. De picknickbank aan de wereweide kreeg als beleving een wip(boeren)paardje verwijzend naar de jaarmarkt van Schepdaal, de oudste van het Pajottenland. “We hadden nog graag een vierde bank geplaatst verwijzend naar Bruegel,” gaat Robrecht verder, “maar hiervoor hadden we te weinig centjes.” Met een vierde bank erbij zou Schepdaal zijn 4 B’s hebben (Bruegel, Boerenpaard, Bier en Brasser). “Hopelijk kunnen we volgend jaar wat geld bij elkaar krijgen voor een vierde bank en wie weet met nog een extra dimensie erbij,” sluit Robrecht af.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief