DILBEEK - Superhelden uit basisscholen zamelen 1000 (!) stukken speelgoed in

DILBEEK - Superhelden uit basisscholen zamelen 1000 (!) stukken speelgoed in

Image001
 
De_vlinder
 
Overzicht_van_het_ingezamelde_speelgoed2
 

Dankzij heel wat superhelden uit zes Dilbeekse basisscholen werden zowat duizend stuks speelgoed ingezameld voor kinderen die het minder goed hebben. De actie kadert in de internationale dag van de armoede op 17 oktober en wil kinderen en hun ouders bewust maken van het stijgende probleem van kinderarmoede.

 

Hoewel het niet altijd zichtbaar is, blijkt uit cijfers van Kind & Gezin dat ook in Dilbeek kinderarmoede een groeiend probleem is. Nu al groeit 1 op de 10  van de Dilbeekse kinderen op in armoede en dat cijfer blijft stijgen. “We kunnen onze ogen daar niet voor sluiten”, zegt schepen van welzijn Walter Zelderloo. “Met bewustmakingsacties als deze zorgen we er voor dat dat niet gebeurt.”

 

Om zowel kinderen als ouders te sensibiliseren maar ze ook tot actie te laten overgaan, hield de gemeente Dilbeek dit jaar een grote inzamelactie samen met 6 Dilbeekse scholen (BSGO! De Vlinder, Jongslag, ‘t Keperke, Trip Trap, De Klimop, de kriebel).

 

Alle kinderen konden thuis zelf een speelgoedje kiezen om weg te schenken en brachten het mee naar school.  Op die manier zamelden we in totaal bijna 1000 stuks speelgoed in.

 

Het speelgoed zal via het OCMW verdeeld worden via onze weggeefwinkel zodat dit jaar met Sinterklaas en Kerst elk kind een kadootje krijgt.

 

Wil u zelf graag spullen schenken aan de weggeefwinkel waar gratis tweedehandsspullen ter beschikking worden gesteld aan mensen in armoede, contacteer ons op weggeefwinkel@dilbeek.be

 

Hebt u zelf nood aan hulp, contacteer ons via info@ocmwdilbeek.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief