TERNAT / DILBEEK Hevige geurhinder van riolen in de Brusselstraat

TERNAT / DILBEEK Hevige geurhinder van riolen in de Brusselstraat

Img_3319
 
Img_3320
 

De milieudienst van Ternat heeft maandag enkele klachten ontvangen van verschillende woningen langs de Brusselstraat. Daar hangt al een week een mysterieuze chemische geur waarvan de oorzaak voorlopig onbekend blijkt. De brandweer, politie en milieudiensten van Ternat en Dilbeek openden een onderzoek.

Op maandag heeft de milieutoezichthouder Jurgen Thiebaut samen met de brandweer verschillende riooldeksels open gelegd en gezocht naar de oorzaak van deze illegale lozing. De brandweer had blijkbaar enkele dagen ervoor de riolering als eens gespoeld, doch echter zonder resultaat.

In totaal zouden er intussen al klachten zijn uit een twintigtal woningen, allen gesitueerd op de grens van Dilbeek met Ternat. 

 “Alle rioolputten werden samen met de brandweer grondig gecontroleerd”, zegt Jurgen Thiebaut. “Je ziet dan ook wel een duidelijke film met smurrie op het water. Uit alle voorlopige vaststellingen blijkt dat de bron hogerop ligt, en dus in Dilbeek moet gezocht worden. De collega’s zijn op de hoogte gesteld maar we volgen de zaak zeker nauwlettend mee op.” . De mogelijke oorzaken kunnen zowel zijn: een illegale lozing vanuit een bedrijf of een lekkende mazouttank welke via een overloop in de riolering terecht komt. Het betreft hier alleszins geen accidentele lozing maar een constante lozing.

We hopen dat de oorzaak zo vlug mogelijk wordt gevonden, besluit de milieuambtenaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2019
Gvc
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief