DILBEEK - YOUCA of Youth for change and action

DILBEEK - YOUCA of Youth for change and action

Youca5
 
Youca3
 

Onder de 15 000 leerlingen die zich op 17 oktober engageerden om een dag mee te draaien in het professionele leven, telden we 135 vijfdejaars van het Regina Caelilyceum te Dilbeek. Reeds voor het tweede jaar op rij nam de school deel aan dit mooie YOUCA-initiatief. Met het loon dat onze leerlingen die dag verdienden, 55 euro, steunen ze een jongerenproject van Trias in Guinee en twee Belgische projecten.


Op hun eerste, en voorlopig enige, werkdag hebben sommigen hun steentje bijgedragen door te tuinieren, anderen vulden rekken in supermarkten, werden even bakker of bloemist, verzorger in een bejaardentehuis of zelfs medewerker van een parlementslid. Leerlingen die geen werkpost gevonden hadden, werden vliegende reporters en bezochten de verschillende werkplaatsen om alles op foto vast te leggen.


De professionele werkomgeving in combinatie met de lange werkdag (soms in ploegenstelsel) opende de ogen van onze leerlingen: zij weten nu beter wat zij later zeker wel of zeker niet willen doen in het leven.  Zij zijn enthousiast over hun deelname en de bijdrage die zij hebben kunnen leveren. Zij zijn het er allemaal over eens dat RC dit YOUCA-project in de toekomst moet blijven steunen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief