DILBEEK – Berichten van het schepencollege

C21

DILBEEK – Berichten van het schepencollege

Editiepajot_dilbeek_brussels_kart_foto_re
Brussels Kart. - Foto RE.

“Thuis”-manege Ter Smissen stopt ermee

De uitbaters van de manege Hof Ter Smissen in de Hongersveldstraat,, bekend van de opnames van het populaire feuilleton “Thuis” op VRT, stoppen met de exploitatie van de manege om gezondheidsredenen. Dat deelden de uitbaters mee aan het schepencollege.

Onbemand vliegtuigje brengt kerkhoven in kaart

De zeven kerkhoven van de fusie, namelijk Dilbeek (d’Arconatistraat), Groot-Bijgaarden (Bosstraat), Schepdaal (Kerkhofstraat), Pede (Kapelleveldstraat), Itterbeek (Keperenbergstraat), Sint-Martens-Bodegem(Kerkberg) en Sint-Ulriks-Kapelle (Bekkerzeelstraat) worden in kaart gebracht. Een onbemand vliegtuigje zal van op veertig meter hoogte een fotovlucht en foto’s nemen van de respectieve kerkhoven. Deze nieuwe digitale kaarten zullen de gemeente toelaten de kerkhoven beter te beheren. Op dit ogenblik is er op gebied van begraafplaatsbeheer geen actueel en compleet beleid. Daarom is er nood om de huidige situatie op de begraafplaatsen in kaart te brengen. Een eerste stap hiervoor is het aanmaken van digitale plannen van onze kerkhoven.

 

Subsidiering Itterbeek-kermis geregeld

Het schepencollege heeft een akkoord bereikt over een definitieve regeling voor de verdeling van de subsidies voor Itterbeek-kermis. Die regeling ziet er als volgt uit:

         De Dorpsraad Itterbeek is lid van cultuurraad en ontvangt van daaruit voortaan culturele subsidies.

         Feestcomité Itterbeek-Dorp organiseert zijn buurtfeest onder noemer “Buurtfeesten” en ontvangt hiervoor de bijdrage van € 125 (= € 61 minder dan de vroegere bijdrage).

         Feestcomité Sint-Anna ontvangt de volledige kermissubsidie van € 372 (en betaalt na ontvangst hiervan € 61 door aan Feestcomité Itterbeek-Dorp)

Veiligheidsplan van Brussels Kart gevraagd

Het schepencollege vraagt de uitbaters van Brussels Kart om hun veiligheidsplan te verfijnen tegen de volgende editie van Groove City. De organisatoren van Groove City beschikken wel over een veiligheidsplan, maar zonder een bijkomend veiligheidsplan van Brussels Kart kan geen optimale veiligheid gegarandeerd worden menen politie en brandweer.

Atletiekpiste sportcomplex Roelandsveld wordt vernieuwd

Het schepencollege gaat akkoord met het principe tot renovatie van de atletiekpiste op het sportcomplex Roelandsveld in 2009. Deze maand inspecteerde de Vlaamse Atletiekliga de atletiekaccommodatie. De Atletiekliga vindt dat de huidige polsstokkooi zeer gevaarlijk opgesteld staat naast de piste. De stand zou best verplaatst worden. De ring discuswerpen op B-veld moet vervangen worden, anders wordt hij afgekeurd in 2010. De aanloop speerwerpen op B-veld moet best synthetisch zijn, anders wordt deze afgekeurd in 2010. Na een vergadering met Dilbeek SC en DAC blijkt ook de bak polsstokspringen voor spelers en supporters tijdens voetbalwedstrijden te hinderen. De kooi moet best weg tijdens de wedstrijden. Maar de kooi (waarde € 10.000) loopt bij transport telkens beschadigingen op zodat de kooi niet mag verplaatst worden. De geraadpleegde verenigingen staan achter het voorstel van de sportdienst om de huidige verspringstand te verwisselen met de huidige polsstokstand. De gevraagde aanpassingen worden opgenomen in het bestek van de renovatie. De drie inschrijvers worden gevraagd hun nieuwe prijs in te dienen.

Nachtwerken van Infrabel aan Plankenveld

Infrabel voert nachtwerken uit ter hoogte van het Plankenveld in Schepdaal en voorbereidende werken ter hoogte van de Ninoofsesteenweg in Schepdaal. Het gaat hier om fundering- en afbraakwerken.

Deze werken in Schepdaal zullen plaatsvinden op volgende data:

         Tijdens de week van 28/4 tot en met 1/5 2009, telkens van 22u tot 6u 
         Tijdens de week van 12/5 tot en met 15/5 2009, telkens van 22u00 tot 6u 
         Tijdens de week van 19/5 tot en met 22/5 2009, telkens van 22u00 tot 6u

Gelijktijdig zullen er tijdens de week van 28/4 tot en met 1/5 2009, telkens van 22u tot 6u, voorbereidende werken ter hoogte van Ninoofsesteenweg in Dilbeek worden uitgevoerd. In geval van vragen kan contact opgenomen worden met de Cel Buurtbewoners van Infrabel op het gratis nummer 0800 55 000”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief