DILBEEK - Ontwerp fietssnelweg is klaar

DILBEEK - Ontwerp fietssnelweg is klaar

Img_3339
Hier komt binnen enkele jaren de 4 meter brede fietssnelweg langs. Het gedeelte tussen Brussels Gewest en station Sint-Martens-Bodegem zal worden uitgevoerd door de Werkvennootschap van het Vlaams Gewest
 
Img_3341
 

De provincie Vlaams-Brabant rondde, in samenwerking met de gemeente Dilbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de studie voor de fietssnelweg F2 af. De plannen voor de aanleg van het gedeelte tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) zijn klaar. 

De toekomstige fietssnelweg Gent-Brussel (F2) is 55 km lang. Het traject tussen de Brusselse grens en het station Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) dat nu klaar ligt om te gaan realiseren is 5,5 km lang.

De werken zullen vanaf 2021 worden uitgevoerd door de Werkvennootschap van het Vlaams Gewest. De Werkvennootschap is een organisatie die haar schouders zet onder grote en complexe mobiliteitsprojecten, zoals de uitbreiding van de ring rond Brussel. Het is in dat kader dat de Werkvennootschap ook investeert in openbaar vervoer en fietssnelwegen, die een mobiliteitsalternatief vormen tijdens de werken aan de ring. De werken zullen enkele jaren duren maar worden uitgevoerd in deeltjes die telkens aansluiten op bestaande fietsinfrastructuur. Op het voorlopige eindpunt aan het station van Sint-Martens-Bodegem komt een mobipunt, met fietskluizen, extra parkeerplaatsen, enz.

Op dinsdag 29 oktober van 17 tot 20 uur vindt er in CC Westrand een infomoment plaats over de plannen. Er loopt ook nog tot 9 november een tentoonstelling in Westrand. Meer info

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief