DILBEEK - November, fantasymaand

C21 Css

DILBEEK - November, fantasymaand

Image001-1
 

November is fantasymaand in Westrand en bibliotheek De Wolfsput. En daarvoor halen ze alles uit de kast: een schrijfwedstrijd, een lezing, een expo, een filmmarathon, een voorstelling en een themastand in de bib.

 

Voor het eerst organiseren Westrand en De Wolfsput samen een schrijfwedstrijd, de Schrijfwolf. In de jury zit onder meer de Vlaamse fantasyschrijfster Pen Stewart, bekend van het boek Wintercode. Zij kreeg eind vorig jaar als eerste fantasyauteur in Vlaanderen en Nederland een stimuleringsbeurs van het Vlaams Fonds voor Letteren en is dus de geknipte persoon om de Dilbekenaren uit te dagen in hun pen te kruipen en een fantasyverhaal te schrijven. Het volledige reglement vind je op de website van Westrand.

 

Pen Stewart komt op maandag 25 november, de dag van de prijsuitreiking van de wedstrijd,  een lezing geven over “fantasy, een geschiedenis van eeuwen”. Bijna iedereen heeft al wel eens een fantasyverhaal gelezen, al denken we vaak van niet. Ook in  Vlaanderen en Nederland hebben we grote fantasyauteurs. Pen vertelt over Reynaert De Vos, het werk van Jean Ray en de Duitse sprookjes en sagen op zoek naar de oorsprong van fantasy. En Pen Stewart schrijft niet alleen, ze schildert ook. Haar werken kan je de hele maand november ontdekken in de gang van Westrand. 

 

 Nog meer fantasy is er op 27 november met ‘Het koninkrijk van Henry Darger’ een voorstelling in Westrand waarin Peter De Graef en Lynn Van Royen het verhaal brengen van een eenzame man die 60 jaar lang werkte aan het creëren van een eigen wereld in 30.000 pagina’s en 300 schilderijen.

 

 En voor de weinigen die de filmtrilogie ‘The Lord of the rings’ nog niet hebben gezien en voor de velen die ze nog eens willen zien op groot scherm, is er de filmmarathon op zondag 24 november. Van 10.30 tot 22.30 uur, de klok rond, kan je onderduiken in Midden-aarde. Westrand en bib De Wolfsput zorgen voor maaltijden en versnaperingen zodat niks een luie filmzondag in de weg staat. 

Alle info: www.westrand.be/fantasy

 

Zondag 24 november – 10:30 – Westrand

Filmmarathon The Lord of the Rings aan 10€ (maaltijden inbegrepen)

 

Maandag 25 november – 19:30 - bibliotheek

Lezing Pen Stewart: Fantasy in Vlaanderen, een geschiedenis van eeuwen. Prijsuitreiking de Schrijfwolf. 

 

Woensdag 27 november – 20:30 – Theaterzaal Westrand

Theatervoorstelling Het koninkrijk van Henry Darger - www.westrand.be/HenryDarger

 

November - bibliotheek

expo werk van Pen Stewart – themastand fantasy – spotifylijst fantasy

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief