De gemeente DILBEEK ontvangt 10 000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden

De gemeente DILBEEK ontvangt 10 000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden

20191107_140347
Burgemeester Willy Segers plant de eerste bloembollen
 

Door de goede relatie met de gemeente Dilbeek, schenkt het kasteel 10 000 voorjaarsbollen. De organisator zegt: ‘Dit is om onze mooie gemeente nog meer op te fleuren en kleur te geven in de lente. Het is ook een mooi uithangbord voor onze jaarlijkse bloemententoonstelling Floralia Brussels.’. Verspreid over de gemeente Dilbeek, periode april-mei 2020, zullen vooral tulpen, narcissen en hyacinten in bloei staan. 

 

De schenking van de bloembollen gebeurde op 7 november 2019 op het gemeentehuis van Dilbeek.

 

Vanaf april 2020 kan u de tulpen, narcissen en hyacinten bewonderen in Itterbeek, meer bepaald de Doylijkstraat, de Loveldstraat en Schorenbosstraat. 

 

Volgend jaar zal de lente bloemententoonstelling Floralia Brussels doorgaan van 4 april tot en met 3 mei 2020.

 

Het kasteel

België heeft toeristen altijd weten te charmeren met zijn historische monumenten en kastelen. Vlaams- Brabant telt dan ook verschillende kastelen, die allemaal stille getuigen zijn van een glorieus verleden. De trots van de gemeente Dilbeek, op 7 kilometer ten westen van Brussel, is zonder twijfel het kasteel van Groot-Bijgaarden. Zijn oorsprong gaat terug tot de 17de eeuw. Het kasteel is omringd door een brede slotgracht en eeuwenoude beuken. De onlangs gerestaureerde vijfbogenbrug overspant de site en brengt iedereen naar de ophaalbrug. Deze leidt de bezoeker naar het poortgebouw van de 15de eeuw. Het hoofdgebouw is opgetrokken in de Vlaamse Renaissancestijl, met rode bakstenen en witte zandstenen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief