DILBEEK - KVC ITNA Itterbeek viert 70ste verjaardag

DILBEEK - KVC ITNA Itterbeek viert 70ste verjaardag

Itna_eetfestijn_23
 

“Den ITNA”, zoals ze zeggen, bestaat dit jaar 70 jaar en viert dat volgend weekend met een eetfestijn waarop heel wat oud-spelers worden verwacht. Zaterdagavond en zondagmiddag heft het bestuur samen met genodigden, sponsors, spelers, families en supporters het glas in de feestzaal te Pede. Op het menu staan stoofvlees en vol-au-vant. 

VC ITNA werd opgericht in 1949 en is daarmee de oudste club van Dilbeek. De IT staat voor Itterbeek en de NA voor Sint-Anna(-Pede). In de geschiedenisboeken staat dat de club werd opgericht “om de plaatselijke jeugd ’s zondags een ontspanning te verschaffen en om iedereen uit beide wijken te verenigen”. Wat een mooi doel!

Zoals bekend hebben kleine clubs het niet altijd gemakkelijk. Reeds in de jaren vijftig werden er in Itterbeek bals, tombola’s, Vlaamse kermissen, mossel-frietkermissen en zelfs cabaretavonden georganiseerd. Vandaag is dat feestgedruis wat minder, maar eetfestijnen blijven naast sponsoring en kantine van levensbelang voor een club.  

Het hoogtepunt van de club werd bereikt in 1965. Toen speelden de rood-zwarten één seizoen in Vierde Klasse. Op dat ogenblik was ITNA de top in het Pajottenland. 

Twee jaar geleden zwaaide de bestuursploeg rond voorzitter Walter Zelderloo en duivel-doet-al Eddy Verhasselt af na jarenlange inzet. Intussen coördineert één team de jeugdploegen en een ander team van ouders de eerste ploeg en de reserven. 

De club maakt zich echter zorgen over de toekomst. ITNA rekent op het gemeentebestuur voor een verbetering van de infrastructuur. Voor de verkiezingen werd een inspanning beloofd met eventueel een nieuwe locatie. De andere clubs in de gemeente VC Dilbeek, BOKA en FC Schepdaal kregen alle drie een synthetisch terrein, bijgevolg claimt ook ITNA een upgrade van de oude infrastructuur.

Dit seizoen gaat het ITNA voor de wind. De ploeg van trainers Chris Lienard en Daniel Dos Santos staat samen met SK Vlezenbeek aan de leiding in P4. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief