Orde van Malta brengt ‘de warmste week’ naar DILBEEK

C21

Orde van Malta brengt ‘de warmste week’ naar DILBEEK

Foto_schenking_speelgoed
 

Op dinsdag 17 december schenkt het Prioraat Sint-Alexander Nevski (Orde van Malta) speelgoed aan de kinderen van VZW Levenslust te Schepdaal.

 

“De warme dagen van de eindejaarsperiode worden in veel Dilbeekse gezinnen gevierd. Woensdag start ‘de warmste week’ en ook wij wouden onze duit in het zakje doen”, aldus voorzitter Louis Loossens. “Elk jaar trachten wij een goed doel te steunen. Dit jaar viel ons oog op de VZW Levenslust. Zij zet zich elke dag in voor jongeren die te kampen hebben met leermoeilijkheden, gedragsproblemen of autisme.”

 

Het Prioraat Sint-Alexander Nevski maakt deel uit van de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem (beter gekend als de Orde van Malta), een ridderorde die reeds meer dan negenhonderd jaar bestaat en die staat voor ‘Pro fide, Pro utilitate hominum’ ofwel ‘Voor het geloof en het welzijn van de mensen’. Sint-Alexander Nevski is overigens gevestigd in Dilbeek. De hospitaalridders hebben de fondsen via diverse kanalen ingezameld: via bedrijven, vrienden, familie en gulle schenkers. “Dankzij die hartverwarmende steun van tientallen Dilbekenaren kunnen wij nu meer dan 100 stuks educatief speelgoed schenken aan VZW Levenslust”, aldus toekomstig voorzitter Ronald Vereecken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 11 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 okt 2021
Marc Sluys | 27 sep 2021

archief