Aanmeldingsperiode inschrijvingen DILBEEKse Basisscholen gaat van start

Aanmeldingsperiode inschrijvingen DILBEEKse Basisscholen gaat van start

Image1

Net als de voorbije jaren werken alle Dilbeekse kleuter- en lagere scholen met een centraal aanmeldingsregister. De wachtrijen aan de schoolpoort behoren dankzij het systeem tot het verleden. Het systeem houdt rekening met de afstand tussen de woonplaats (domicilie) van het kind en de school en de schoolvoorkeur. Zo geven we kinderen in de buurt meer kans om een plaats te bemachtigen. 

 

Vanaf maandag 6 januari 2020 om 9 u start de aanmeldingsperiode in Dilbeek voor broers/zussen en kinderen van personeel. De betrokken ouders kunnen hun kind aanmelden via de website https://aanmelden.dilbeek.be.  De aanmeldingsperiode voor deze voorrangsgroepen loopt tot vrijdag 17 januari tot 12u. Het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de rangschikking: er moet enkel aangemeld worden binnen de 2 voorziene weken. Ouders krijgen 27 januari 2020 het bericht of hun kind een plaats kreeg toegewezen. Effectief inschrijven gebeurt na telefonische afspraak met de school en dit in de periode van dinsdag 28 januari tot maandag 17 februari 2020.

 

Alle andere kinderen kunnen aangemeld worden vanaf maandag 2 maart om 9 u, tot en met dinsdag 31 maart, 12 u. Ook hier heeft het tijdstip van aanmelden geen invloed op de rangschikking. 


Ouders mogen het inschrijvingsticket en/of de weigeringsdocumenten verwachten op maandag 27 april 2020. Effectief inschrijven gebeurt in de periode van maandag 4 mei tot dinsdag 26 mei 2020 na telefonische afspraak. 

 

Ouders die de aanmeldingsperiode gemist hebben, kunnen zich vanaf 29 mei 2020 nog melden op de scholen tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Dan geldt het principe wie het eerste komt, krijgt als eerste een plek. Aangezien er in mei nog weinig tot geen plaatsen beschikbaar zullen zijn, raden we alle ouders aan zeker gebruik te maken van het aanmeldingssysteem.

 

Alle informatie is terug te vinden op de website https://aanmelden.dilbeek.be 

 

Is er iets onduidelijk  of heb je nog vragen bij de aanmelding neem dan gerust contact op met team kind- en jongerenwelzijn via aanmelden@dilbeek.be of 02/451 43 53 

 

Word je graag geholpen bij de aanmelding? Ga dan gerust langs bij één van de welzijnsloketten tijdens de openingsuren. 

 

Welzijnscampus Nieuwenbos

Bosstraat 84

1702 Groot-Bijgaarden

 

Openingsuren:

- Maandag tot vrijdag van 9u tot 12u

- Woensdag van 14u tot 16u

- Donderdag van 17u tot 19u

 

Administratief Centrum

Itterbeeksebaan 210

1701 Itterbeek

 

Openingsuren:

- Maandag tot vrijdag van 9u tot 12u

- Woensdag van 14u tot 16u

- Donderdag van 17u tot 19u

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief