DILBEEK - RC voor een mooiere en duurzame toekomst

DILBEEK - RC voor een mooiere en duurzame toekomst

Project_1
 
Project_2
 

Op 15 januari 2020 organiseerde de werkgroep seminarie 6 een unieke projectdag over de SDG’s, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om aan duurzame ontwikkeling te werken. De 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen vormen het belangrijkste internationaal duurzaamheidskader voor de komende 10 jaar. 

 

Die dag werden verschillende sprekers en experten van o.a. 11.11.11, VITO en VOKA naar het Regina Caelilyceum gehaald om vanuit hun ervaring samen met de leerlingen na te denken over hoe zij concreet aan de realisatie van dergelijke doelstellingen kunnen werken. Het is immers de bedoeling dat de leerlingen van het laatste jaar tijdens hun wekelijkse seminarie-uren aan projecten werken rond duurzaam ondernemen, energie, technologie, economie, enz.

 

De aftrap was alvast beloftevol: de leerlingen namen enthousiast deel aan deze projectdag en nadien gonsde het nog na van de creatieve ideeën. Onder de begeleiding van al even enthousiaste leerkrachten worden vanaf 21 januari de koppen wekelijks bij elkaar gestoken. De uitgewerkte projecten zullen over enkele maanden aan de ouders en andere geïnteresseerden worden voorgesteld.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief