Kim Gevaert steunt Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN tijdens lesmarathon voor school in Senegal

Kim Gevaert steunt Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN tijdens lesmarathon voor school in Senegal

Img_4222c
 
Img_20200207_191733723
 

Op vrijdag 7 februari organiseerde Don Bosco Groot-Bijgaarden een lesmarathon voor het goede doel. Leerlingen uit de derde graad (zowel ASO, TSO als BSO) nemen op vrijwillige basis deel en lieten zich hiervoor ook sponsoren. 

Tot 16.20 uur volgden de deelnemende leerlingen de gebruikelijke lessen, nadien volgde tot de ochtend een alternatief programma. Er kwamen verschillende activiteiten aan bod.

Zo gaan de leerlingen proberen een escaperoom tot een goed einde te brengen, spelen ze Pokemon - stratego en het Don Bosco - gangenspel. Onze net gepensioneerde directeur komt zijn kennis van het Latijn - een vak dat op deze school niet wordt onderwezen - delen en onder begeleiding van één van de wetenschapsleerkrachten voeren de leerlingen allerlei proefjes uit. Ook muziek komt aan bod tijdens deze lesmarathon. Om deze activiteiten tot een goed einde te kunnen brengen, hebben de leerlingen voldoende energie nodig die ze verkrijgen door hun eigen eten te koken. Deze energie zullen ze goed kunnen gebruiken voor de looples die gegeven wordt door olympische kampioene Kim Gevaert. Zaterdagochtend worden de leerlingen getrakteerd op een lekker ontbijt. 

Met deze lesmarathon steunen de leerlingen de vzw NIOFAR die actief is in Senegal. Met hun project wil NIOFAR in het Senegalese dorp Peulga een school voorzien van een ommuring en sanitair. Daarnaast willen ze in hetzelfde dorp een afgewerkte waterput van een Nederlands project verder afwerken zodat de dorpsbewoners geen 10 kilometer meer moeten lopen om aan drinkbaar water te geraken. Meer informatie over dit goede doel vindt u op www.niofar.eu.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief