Verkiezingsroadshow Lijst Dedecker van start in DILBEEK

C21

Verkiezingsroadshow Lijst Dedecker van start in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_verkiezingsroadshow_lijst_dedecker_foto_steven_walravens
Na het voorstellen van de topprioriteiten werd het debat geopend (Foto Steven Walravens)
 

Dinsdagavond werd in het Kasteel La Motte te Sint-Ulriks-Kapelle de Lijst Dedecker verkiezingsroadshow druk bijgewoond. Peter Reekmans, lijsttrekker voor Vlaams-Brabant en zijn runningmate, Anne De Baetzelier stelden de topprioriteiten voor Vlaams-Brabant voor. Werk in eigen streek, vlottere mobiliteit, alsook de oplossingen voor een eigen betaalbare woning voor de werkende medemens en het onderwijsniveau terug naar boven te krikken..

De voorbije jaren werd de tewerkstelling in eigen streek verwaarloosd. Bedrijven verhuisden wegens een gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden. Het grootste bewijs hiervan is dat de huidige Vlaamse regering, onder leiding van Minister Ceysens in 2008 slechts 28 bedrijvenzones financierden, waarvan slechts 1 in Vlaams-Brabant. Lijst Dedecker pleit ervoor werk te maken voor extra bedrijvenzones in de verscheidene Vlaams-Brabantse regio’s.

Lijsttrekker Peter Reekmans: “Ten koste van de economie en het milieu stonden we de voorbije jaren met z’n allen miljoenen uren in de file. Dagelijks houden de Vlaamse gezinnen een race tegen de tijd om werk, gezin en het sociaal leven te combineren. De Vlaamse regering dacht de oplossing gevonden te hebben door extra busbanen te creëren. De realiteit bewijst het omgekeerde resultaat.” 

Lijst Dedecker bracht tijdens deze roadshow verscheidene oplossingen naar voor: extra rijstroken op de autosnelwegen al dan niet met extra viaducten, afschaffen van die banale busbanen waar de statistieken boekdelen spreken, logische dynamische snelheden en verkeersregels die rekening houden met tijd, plaats en omstandigheid.

Voorbije jaren werd er door de Vlaamse regering vooral werk gemaakt van sociale woningen. Men vergat echter de gewone (ver)bouwers die heden ten dage amper een eigen woning kunnen kopen of bouwen, met als resultaat dat de levenskwaliteit drastisch achteruit gaat. Lijst Dedecker gaat voor de afschaffing van de onroerende voorheffing op de gezinswoningen.

De kandidaten uit de regio Halle werden voorgesteld:

Effectieven:

5. Lode Leemans (Sint-Pieters-Leeuw)

6. Stefaan Minner (Affligem)

10. Geert Van Gaver (Dilbeek)

20. Willy Terlinck (Affligem)

Opvolgers:

4. Pascal Knaepen (Vlezenbeek)

16. Hilde Vernaeve-Thienpont

Meer info op de websites: www.lijstdedecker.com, www.peterreekmans.be, www.annedb.be, www.ldddilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief