DILBEEK - Leerlingen schitteren in theaterproductie van Romeo en Julia

DILBEEK - Leerlingen schitteren in theaterproductie van Romeo en Julia

Dsc00586-1
 
Img_2555
 
Dsc00617
 

Na eerdere succesvolle producties als Antigone, Beste mensen en Wie weet wanneer, brachten leerlingen van alle graden van het Regina Caelilyceum op 14 en 15 februari 2020 de Italiaanse liefdestragedie Romeo en Julia opnieuw tot leven voor een telkens uitverkochte zaal. Een 40-tal leerlingen zorgde anderhalf uur voor een totaalspektakel waarbij het publiek de eeuwenoude vete tussen de Italiaanse families Capuletti en Montecchi opnieuw beleefde.

 

Twee oud-leerlingen van RC, Laura De Geest en Mats Vandroogenbroeck, namen de regie voor hun rekening en werkten meer dan vier maanden intensief samen met de jonge cast om deze voorstelling te realiseren. Bijgestaan door klasgenoten en leerkrachten die graag de productie mee vorm gaven, staken zij de tekst van Shakespeare in een hedendaags jasje, bedachten ze een origineel-multifunctioneel decor, schreven ze de danschoreografie uit en brachten zij live-muziek en zang. 

 

Wanneer je een bomvolle zaal anderhalf uur kan boeien, je geregeld tussendoor applaus krijgt en op het einde van de voorstelling een staande ovatie in ontvangst mag nemen, dan kan je gerust stellen dat de voorstelling geslaagd was. RC leeft, meer dan ooit! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief