DILBEEK - ‘Online leren met de bib’ haalt goede cijfers

DILBEEK - ‘Online leren met de bib’ haalt goede cijfers

Online-leren-met-de-bib
 

Sinds juli 2019 bieden verschillende bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel, waaronder de bibliotheken van Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, gratis online cursussen aan. Het project ‘Online leren met de bib’ is intussen een groot succes en de bibliotheken besloten samen met de Nederlandse aanbieder en online opleider SkillsTown het maximum aantal toegelaten cursisten te verdubbelen.

 

Dankzij de online cursussen kunnen bibliotheekleden werken aan hun persoonlijke vaardigheden op een moment en een plek die hen het beste uitkomt. Door eenvoudig in te loggen via het ‘Mijn bibliotheek’-profiel, kunnen zij kiezen uit 30 online trainingen, onder andere op het gebied van informaticatoepassingen, digitale veiligheid, vreemde talen, timemanagement en gezondheid. Naast de 30 cursussen, die periodiek vernieuwd worden, komt er ook maandelijks een extra leermodule bij. Vooral taalcursussen, zoals ‘Spaans in 2 weken’, en cursussen digitale fotografie en Instagram blijken populair.

 

Voor de bibliotheken is het belangrijk om op deze manier te investeren in hun leden: “Online leren kan een omwenteling betekenen in hoe bibliotheken de drempels wegwerken naar levenslang leren”, aldus de deelnemende bibliotheken.

 

Het project wordt uitgedragen door 9 instellingen of lokale overheden uit Vlaanderen en Brussel die samen 27 bibliotheken met 165 000 actieve leden vertegenwoordigen. Het gaat hier om de Stad Antwerpen, Bibliotheek Hasselt-Limburg, Kortrijk, Dendermonde, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, IVEBICA (Hemiksem-Schelle-Niel) en Muntpunt die coördineert.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief