DILBEEK - Carnavalstoet

DILBEEK - Carnavalstoet

Img_1562
 

Op zondag 29 maart 2020 gaat de 33ste carnavalstoet door de straten van Dilbeek Centrum. Ons carnavalweekend begint reeds op zaterdag 28 maart 2020 met de opening van de kermis. ’s Avonds is het kroegentocht in de Dilbeekse cafées, die gesponsord hebben.

 

Zondagmorgen hebben we een eucharistieviering in de St. Ambrosius kerk, in het centrum van Dilbeek. Nadien gaan we stoetsgewijs naar ons prachtig gemeentehuis, waar we de andere carnavalshoogheden en carnavalisten uit het ganse land ontvangen. Na de ontvangst hebben we een receptie die ons aangeboden is door Brouwerij Timmermans. Kom gerust eens een kijkje nemen en zo al een beetje de carnavalssfeer opsnuiven.

 

Voor De Groot-Dilbeekse Karnavalraad is het dit jaar een jubileum jaar, want alle veelvouden van getal 11, zijn de zottekes getallen of jubileumjaren. Wij bestaan dit jaar 33 jaar, dus dit wilt wel al tellen. Ook al wordt het ieder jaar moeilijker om met een beperkt budget een fantastische stoet te laten passeren, toch houd het ons niet tegen om er telkens ieder jaar volledig voor te gaan en de Dilbekenaren een leuke, familiale en plezante carnavalstoet aan te bieden.

 

Omdat het dit jaar een jubileum jaar is, hebben we ook geen prins, maar een keizer. Keizer Johan, die reeds 3x prins van Groot-Dilbeek geweest is,  zal de stoet openen. Ook doordat wij telkens aan andere buiten stedelijke stoeten deelnemen, mogen wij ook verschillende buiten stedelijke delegaties ontvangen in onze carnavalstoet.  Ook andere hoogheden zakken af naar onze stoet, nl. Europaprins 2020 Gerard, met zijn gevolg, de Prins en Prinses van België en zo nog vele andere carnavalstitels.

 

Na het aanschouwen van alle deze prachtige hoogheden en andere carnavalsgroepen is er de prijsuitreiking in Lou’s Plek, in de Westrand.

 

Onze grootste dank gaat uit naar alles sponsors, de politie en de gemeente voor de medewerking, want zonder deze medewerking zijn wij niet in staat om ieder dit gratise evenement aan te bieden aan alle mensen van Groot-Dilbeek.

 

Kom gerust op zondag 29 maart 2020 kijken, verkleed, samen met familie, kinderen, kleinkinderen of met een groep vrienden. Zet zeker jullie feestneus op,

 

Carnavaleske groetjes en tot zondag 29 maar 2020 !

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief