REGIO - Colruyt pompt nieuw geld in CRU-winkels

REGIO - Colruyt pompt nieuw geld in CRU-winkels

Cru
©Colruyt Group - CRU
 

De drie premium versmarkten van Colruyt Group blijven de verliezen opstapelen. Daarom krijgt CRU opnieuw een stevige kapitaalverhoging. Dat was te lezen in De Tijd van 17 april 2020.

Rode cijfers
Op een omzet van 15,5 miljoen euro leed CRU het afgelopen boekjaar liefst acht miljoen euro verlies, schrijft De Tijd. Die rode cijfers worden aangezuiverd door een nieuwe kapitaalverhoging van 10 miljoen euro. Het is niet de eerste kapitaalverhoging voor de keten van overdekte versmarkten, die al jaren verlieslatend is. Het overgedragen verlies liep een jaar geleden al op tot 16,5 miljoen euro.
De eerste vestiging van CRU opende eind 2014 in Overijse met de nadruk op ambachtelijke producten, onder het motto "eenvoud is de nieuwe luxe". Aanvankelijk zag Colruyt Group potentieel voor vestigingen in alle grote steden, maar voorlopig staat de teller op drie. In 2016 opende de formule een vestiging in Wijnegem, maar die winkel verhuisde begin 2019 naar de Antwerpse Groenplaats. Ook in 2016 volgde een versmarkt in het centrum van Gent. Volgend jaar moet nummer vier openen, op een unieke locatie: de voormalige Eylenbosch-brouwerij in Dilbeek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 17 apr 2020

archief