Verkeersveiligheid rond de scholen in DILBEEK wordt beter

Verkeersveiligheid rond de scholen in DILBEEK wordt beter

Logo

 Dilbeek dient ook dit jaar, net als in 2019, een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse Overheid voor projecten rond scholen die de verkeersveiligheid aan deze schoolomgevingen verbeteren.

Dit jaar wordt de aanvraag ingediend voor de scholen Jongslag, Sint-Alena, De Vlinder, Keperke en Regina Caeli. Daar willen we werk maken van bijkomende oversteekplaatsen, het accentueren van zoenzones, bepaalde bijkomende markeringen, octopusmeubilair en dynamische snelheidsborden.

Bovendien zullen vanaf september de drie Dilbeekse centrumscholen (Jongslag, Sint-Alena, en De Vlinder) starten met een beloningssysteem ‘Buck-e’ voor kinderen die te voet of per fiets naar school komen. Deze stappende of trappende kinderen kunnen digitale munten sparen die ze zullen kunnen inwisselen bij de lokale handelaars uit het centrum, het zwembad of CCD Westrand. Ook voor dit beloningssysteem worden subsidies aangevraagd.

In totaal zal er voor zo’n 93.000 euro geïnvesteerd worden in de verkeersveiligheid van deze schoolomgevingen. Als de subsidieaanvraag goedgekeurd wordt kan tot 50% van dit bedrag door de Vlaamse overheid worden terugbetaald aan de gemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief