Vrijdag 15 mei opent De Kleur van Hier en Nu in SINT-MARTENS-BODEGEM een biologisch veld waar je zelf je boeket bloemen kan plukken

Vrijdag 15 mei opent De Kleur van Hier en Nu in SINT-MARTENS-BODEGEM een biologisch veld waar je zelf je boeket bloemen kan plukken

Veld_de_kleur_van_hier_en_nu_200515
Zelf je bloemen plukken. foto Ingezonden
 

Op vrijdag 15 mei zal het veld van De Kleur van Hier en Nu terug open gaan voor het publiek. Iedereen kan dan zelf een boeket komen plukken in de rust en de pracht van de natuur.

De bloemen worden biologisch gekweekt, wat betekent dat er geen pesticides, insecticiden en kunstmest worden gebruikt. Deze teeltmethode, samen met het korte keten en lokale aanbod, zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk is.

“De interesse voor lokale biologische bloemen is groot,” zegt Katarine Bouckaert, de bloemenboerin van het veld. “Omdat we massaal in ons kot moesten blijven, kon het veld niet opengaan bij de start van het plukseizoen. Als alternatief bood ik aan om boeketten aan huis te leveren binnen een straal van 5 km van het veld zolang de Corona-maatregelen gelden. Iedereen was de voorbije weken blijkbaar op zoek naar een lokaal aanbod want de vraag was zo groot dat het veld elke week leeggeplukt was. Ik kreeg het telkens warm in mijn hart van de mooie berichtjes op de wenskaartjes en van de blije reacties van de ontvangers van de boeketten. Dit compenseerde ruimschoots de vele uren rondrijden in de wagen.”

Vanaf nu zal het veld elke vrijdagnamiddag van 13u tot 18u30 open zijn voor het publiek. Je plukt dan ter plaatse je boeket en betaalt meteen met geld, met een gekregen kadobon of met een abonnement. Bij het eerste bezoek krijg je uitleg over hoe het systeem werkt. Gekleurde stokken duiden aan welke bloemen je al dan niet mag plukken. Je brengt je eigen schaar mee en eventueel een emmertje om je boeket in te vervoeren. Het veld ligt volop in het groen op 500m van het treinstation van Sint-Martens-Bodegem, op 400m van een bushalte en langs een mooie fietsroute.

“Iedereen heeft momenteel behoefte om in de natuur te zijn. Ik krijg dagelijks bezoek van wandelaars en fietsers op het veld die gewoon eens komen kijken. Zij zijn altijd welkom om te genieten van de kleurenpracht en van de biodiversiteit op het veld. Met wat geluk kunnen ze zelfs een Koekoek horen roepen. Bloemen plukken kan natuurlijk alleen op vrijdagnamiddag en mits het respecteren van de geldende Corona- maatregelen,” zegt Katarine Bouckaert.

Katarine Bouckaert van De Kleur van Hier en Nu
Oosthoekstraat 11
Sint-Martens-Bodegem
Tel: +32 478 54 18 94
Email: info@dekleurvanhierennu.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief