DILBEEK - Verzet tegen megalomaan bouwproject aan vroegere brouwerij Appelmans

DILBEEK - Verzet tegen megalomaan bouwproject aan vroegere brouwerij Appelmans

97cc0437-7d18-4451-8f41-48455418fd3b
 
8860472e-1067-4a9b-9425-66274c9fc746
 
Appelmanshoeve_107594630_101624848290838_1103117646845795767_o
De brouwerij en hoeve Appelmans met de vroegere boomgaard in het binnengebied van de landelijke woonzone waar een projectontwikkelaar een 20-tal wooneenheden en een ondergrondse garage voor 50 wagens wil realiseren.
 
Appelmanshoeve_107003333_101626964957293_1541347817865585566_o
De binnenkoer van de beschermde hoeve
 
Appelmans_vooraan_img_0722
De in en uitgang van het project komt uit in de Sint-Martinusstraat op 50 m van de lagere school. Dit zal de verkeerschaos en de veiligheid aan de school alleen maar vergroten. Er is nu al een verkeersprobleem.
 
Appelmans_107331041_101528441633812_4851581495657088218_o
 
Appelmans_106670380_100351958418127_7971424918360713873_o
 

De inwoners van het centrum van Sint-Martens-Bodegem verzetten zich tegen de plannen van een projectontwikkelaar om achter de beschermde voormalige brouwerij Appelmans, in het binnengebied van de landelijke woonzone een groot gebouw met 20-tal wooneenheden en een ondergrondse garage voor 50 wagens te bouwen. Volgens de inwoners zal het project de verkeersdruk in het reeds door sluipverkeer geplaagde centrum met zijn smalle straatjes, nog doen toenemen. De in en uitgang van het project komt uit in de Sint-Martinusstraat op 50 m van de lagere school.  Dit zal de verkeerschaos en de veiligheid aan de school alleen maar vergroten. Er is nu al een verkeersprobleem.

De inwoners zijn wel wel blij dat de beschermde voormalige brouwerij gerestaureerd wordt en een nieuwe bestemming krijgt. Maar het bouwproject in de vroegere boomgaard van de brouwerij is er echt over. Daar zitten meer wooneenheden in dan in het gebouw aan de straat zelf en de enorme ondergrondse garage dreigt stabiliteitsprobremen op te leveren voor de omwonenden, die hun funderingen reeds dienden te verstevigen met palen omdat de grond er instabiel is. Door de hoogte van het bouwproject zullen verschillende omwonenden, die wel volgens de regels van een landelijk woongebied bouwden hun lichtinval beperkt zien en wordt hun privacy geschonden.

Lees hier meer over de argumenten van de inwoners en ook op de  Facebook pagina Red de Katteweide

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief