REGIO - 15.000 euro voor 10 korte keten-initiatieven

C21

REGIO - 15.000 euro voor 10 korte keten-initiatieven

A_pajot_fit_aaa
Ingezonden foto
 
De provincie Vlaams-Brabant investeert, samen met de Provinciale Landbouwkamer, 15.049,87 euro in korte keten-initiatieven. Met dit bedrag krijgen de gemeentebesturen van Kampenhout en Zemst en de verenigingen Herne Rabarber’t, Hof van Beieren uit Weerde, Wervel, Cultuur & Samenleven Dilbeek, FV Van Haesendonck uit Zemst, Pajottenland+, Buurtspoorwegmuseum uit Schepdaal en Avondmarkt Zoutleeuw een financieel duwtje in de rug voor de organisatie van hun activiteit tijdens de Zomer van de Korte Keten.
 
“Als er één zaak positief is aan het hele coronaverhaal, is het wel dat heel wat mensen opnieuw de boer om de hoek en zijn hoevewinkel ontdekken”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Vaak gaan ze wandelen of fietsen en ontdekken ze een winkeltje dat ze niet kennen. In onze provincie wonen heel wat producenten die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor hun product. En dat proef je ook”.
Omdat mensen nog te weinig korte  keten-producten kennen, ondersteunt de Provinciale Landbouwkamer initiatieven die deze producten een podium bieden.
 
“Het gaat onder meer om de plaatsing van infoborden aan landbouwbedrijven, de organisatie van markten en fietstochten langs land- en tuinbouwers”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “Aan de organisatie van een activiteit is vaak een risico verbonden waardoor verenigingen en organisaties afhaken. Met deze subsidie kunnen we hen over de streep trekken om de stap te zetten”.
Een overzicht van de projecten:
 
 
Vzw Herne Rabarber’t voor het aanbieden van Rababoxen met uitsluitend producten van lokale producenten (2000 euro)
Cultuur & Samenleven Dilbeek voor de organisatie van twee markten met lokale producten en opmaak fietskaart met info over korte keten-producenten en -verdelers (1.350 euro)
Pajottenland+ vzw uit Roosdaal voor de inriching van zomerzoektocht, meerdere opendeurdagen bij Pajotse producenten en organisatie van vier woensdagtochten (2.620 euro)
Buurtspoorwegmuseum vzw uit Schepdaal voor het onder de aandacht brengen van de vroegere boerentram en aankoop representatieve replica’s landbouwproducten en aanmaak brochure (1.600 euro)
 
 
Er volgt nog een tweede oproep. Wie een initiatief neemt om korte-keten-producenten extra in de kijker te zetten of een activiteit organiseert, kan alle info vinden op http://www.vlaamsbrabant.be/korteketen. Meer informatie over de activiteiten en inspirerende verhalen om er een aangename thuisvakantie van te maken, vindt men op www.zomerinvlaamsbrabant.be
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021

archief