Maatregelen tegen corona worden in DILBEEK versoepeld

C21

Maatregelen tegen corona worden in DILBEEK versoepeld

Dilbeek_soepel_kopie
@ gemeente Dilbeek
 

Door de positieve evolutie van het aantal besmettingen in onze gemeente, wordt het dragen van een mondmasker niet langer algemeen verplicht in de hele gemeente. Het samenscholingsverbod voor groepen groter dan 5 personen tussen 22 en 6 uur blijft wel van kracht.

De afgelopen dagen werd de algemene mondmaskerplicht goed opgevolgd. De politie trad vooral sensibiliserend op en maande aan de regel na te leven. Slechts een tiental keer werd er geverbaliseerd omdat mensen weigerden gevolg te geven aan de vraag van de inspecteurs.

Dat bewijst dat de Dilbekenaar het belang van de extra maatregelen goed begrepen heeft en we in volle vertrouwen terug wat kunnen versoepelen. Daarom wordt het mondmasker niet langer algemeen verplicht over het volledige grondgebied van de gemeente. Wel is het in de hele provincie Vlaams-Brabant verplicht er altijd een op zak te hebben, dat beslist de gouverneur vorige week. Zo heb je nooit meer een uitvlucht om het niet te dragen wanneer de situatie het noodzaakt.

Het mondmasker blijft immers zoals voorheen verplicht in openbare gebouwen, winkels en horeca (behalve aan tafel), op het openbaar vervoer en op de markten. Buiten die situaties rekenen we op het gezond verstand. Als je de afstand tot anderen niet kan bewaren, draag het mondmasker en hou het zo veilig voor de anderen en voor jezelf.

Samenscholing blijft verboden

Het verbod om met meer dan vijf personen samen te scholen tussen 22 en 6 uur blijft wel geldig. De meeste van die samenkomsten overtraden immers de basisregels van de contactbubbels. Door een verstrenging kan de politie daar gerichter tegen optreden.

De komende dagen wordt de signalisatie in de hele gemeente stapsgewijs aangepast.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021

archief