GOOIK - Landbouwers en jeugdverenigingen tevreden over samenwerking rond kampen

C21

GOOIK - Landbouwers en jeugdverenigingen tevreden over samenwerking rond kampen

Tentoon_120__kopie_
De scouts uit Dilbeek kwamen genieten van de mooie natuur in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
Begin juni riep Boerenbond landbouwers op om hun terreinen open te stellen als kampplaats voor jeugdverenigingen. Door de coronacrisis moesten heel wat verenigingen hun buitenlands kamp annuleren, of op zoek naar een groter terrein om voldoende ruimte voor elke bubbel te kunnen voorzien. Liefst 668 Belgische landbouwers en particuliere grondeigenaars stelden via SOS Zomerkamp hun terreinen ter beschikking. Ook in Gooik verwelkomden 2 landbouwers liefst 3 jeugdverenigingen en eentje uit Dilbeek.
 
Veehouder Guido Billens ontving in juli een groep van 240 leden van scouts Dilbeek en in augustus nog eens 70 leden van scouts Oudegem. Hij vond het alvast een positieve ervaring, voor herhaling vatbaar. “ Ik vond het niet meer dan logisch om mijn terreinen ter beschikking te stellen en zo de jongeren uit de nood te helpen."
Seppe Deman, groepsleider van de Dilbeekse scouts Paloke, moest door de coronacrisis plots op zoek naar een andere kampplaats. “We hadden een kampplaats in Wallonië, maar die was niet groot genoeg om alle coronamaatregelen te respecteren. Gelukkig konden we, last minute, bij boer Guido in Gooik terecht. We waren meteen verkocht door de ruime velden, het bos en de boomgaard, de nabijheid van de boerderij, en de gastvrijheid van Guido en zijn gezin. Bovendien kregen we nog heel wat tips met leuke speelplekken in de omgeving. Zo beleefden we een fijn én veilig kamp, dicht bij huis maar toch met een echt kampgevoel.”
De gemeente is alvast heel blij dat de landbouwers de jongeren een kampplaats konden bezorgen. Simon De Boeck, schepen van Leefmilieu en Jeugd wil ook andere landbouwers oproepen om hun gronden open te stellen. “ Na de eerste positieve evaluatie, zowel door de landbouwers, de gemeente als door de jeugdverenigingen, willen we tegen volgend jaar in kaart brengen bij welke Gooikse landbouwers jeugdverenigingen welkom zijn. Want het is een win-win situatie voor iedereen. De jongeren leren en spelen op kamp, en ontdekken het mooie Pajottenland. De landbouwers krijgen een vergoeding voor het verhuren van hun terreinen. En als gemeente vinden we het belangrijk om dergelijke samenwerkingen te ondersteunen. Dus hopen we dat nog meer enthousiaste landbouwers volgende zomer hun terreinen openstellen”, aldus de schepen. Heb jij ook een terrein dat je graag ter beschikking stelt aan een jeugdvereniging? Laat het dan zeker weten aan evenementen@gooik.be of via Team Vrije Tijd op 02/532.14. 02. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021

archief