DILBEEK - Troostplek

C21

DILBEEK - Troostplek

Img_4257
 
Img_4297
 
Img_4281
 
Screenshot_2020-09-26-09-42-34
 

Vorige zaterdag werd aan de Saviokerk de eerste TROOSTPLEK van de gemeente in beperkte kring ingehuldigd. Een werkgroep van vrijwilligers van Ferm Groot-Bijgaarden, Welzijnsschakel Dilbeek en enkele van haar vrijwilligers van de voedselbedeling, de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en de Savio-gemeenschap zorgden voor een stemmige viering.

 

Door het coronavirus is het gewone leven stevig door elkaar geschud. Bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk en we moeten heel wat missen. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm nationaal  nam het initiatief om in Vlaanderen op zoveel mogelijk plaatsen een Troostplek te installeren waar mensen terecht kunnen om er alléén of samen even tot rust te komen en troost te vinden.

 

Het is permanent te bezoeken … en je bent er altijd welkom!

 

Ferm schonk hiervoor het paneel dat centraal staat met wat info en enkele mooie teksten.Er werden bloembollen geplant die na de winter, als teken van hoop,wat kleur zullen brengen. De 2 zitbanken nodigen uit om mekaar te ontmoeten en troostend nabij te zijn.

 

Meer info over FERM op  www.samenferm.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021

archief