DILBEEK - Colruyt dient herwerkt voorstel in

C21

DILBEEK - Colruyt dient herwerkt voorstel in

Editiepajot_dilbeek_colruyt__foto_re
Repro Editiepajot.

De firma Colruyt heeft het schepencollege van Dilbeek een herwerkt voorstel gepresenteerd voor de vestiging van een nieuwe Colruytwinkel op de hoek van de Herdebeekstraat, Geraardsbergsestraat en de Ninoofsesteenweg. Het nieuwe voorstel omvat onder meer de kosteloze afstand van een stuk grond voor een bijkomende afslagstrook op het einde van de Herdebeekstraat voor het verkeer dat de Ninoofsesteenweg richting Ninove wil oprijden. Deze bijkomende strook moet opstoppingen vermijden.

Tweede punt van het herwerkt voorstel behelst de hoogte van het magazijn. Colruyt is bereid de hoogte van het nieuwe gebouw van 9 tot 8 meter te reduceren zodat het gebouw op dezelfde hoogtelijn ligt als het bedrijf aan de overkant van de Ninoofsesteenweg.

Derde punt van het herwerkt voorstel gaat over het groenscherm langs de Geraardsbergsestraat. Colruyt is bereid over de hele lengte van het nieuwe gebouw een groenscherm aan te leggen.

Het distributiebedrijf uit Halle is ook bereid mee te werken aan de verlenging van de afslagstrook op de Ninoofsesteenweg met het kruispunt van de Herdebeekstraat om files op de Ninoofsesteenweg te vermijden.

Colruyt is ten slotte bereid ter aanvulling van zijn stedenbouwkundige aanvraag een verkeersmodel te laten opmaken door een gespecialiseerd studiebureau. Bij deze studie moeten alternatieven inzake de ontsluiting van de site bestudeerd worden. Die studie moet de verkeersimpact van de nieuwe vestiging op de omgeving nagaan.

Het schepencollege beraadt zich net als alle betrokken diensten over het nieuwe voorstel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief