DILBEEK - Berichten Schepencollege

C21

DILBEEK - Berichten Schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Foto Jean-Pierre Schoukens.

Nieuw schattingsverslag voor ’t Bijgaardje

Het schepencollege heeft beslist het schattingsverslag voor de verwerving van een stuk grond voor de uitbreiding van het kinderdagverblijf ’t Bijgaardje te actualiseren. Het gaat om een perceeltje aan de Brusselstraat 151 in Groot-Bijgaarden. De vorige eigenaar weigerde dit stuk (5,60 m bij 5,00 m) te verkopen aan de prijs van het schattingsverslag, waardoor werd beslist om een onteigeningsprocedure op te starten. Ondertussen is het huis verkocht en de nieuwe eigenaars zijn bereid de verkoop te regelen via minnelijke schikking. Daarom moet het schattingsverslag geactualiseerd worden. Het vorige schattingsverslag dateert van 10 mei 2003. De verkoopwaarde van dit stuk grond werd in 2003 geschat op 3.400 euro.

Zomerfestival vanaf 2010

Het schepencollege overweegt vanaf volgend jaar de deelname van Dilbeek aan het Zomerfestival van Vlaanderen. De organisatoren hadden graag Dilbeek dit jaar al op de affiche geplaatst, maar het schepencollege vindt door de laattijdige aanvraag de kostprijs te hoog. Voor volgend jaar houdt het schepencollege de deur open.

Het Zomerfestival is een organisatie van de vzw Divers en bestaat al zeventien jaar. Eén vaste avond per week in de zomer is er een gratis openluchtconcert. Vzw Divers stelt als voorwaarde een groen kader, centraal gelegen. De vzw kwam al ter plaatse een kijkje komen nemen en vindt het park rond het gemeentehuis een prachtige locatie.

De artiesten zijn van Nederlandstalige afkomst en bieden zowel een mengeling van 'bekende namen' als beginnende artiesten. Genre : een goede mengeling tussen Radio 1 en een klein scheutje Radio 2 (geen schlager of Top 30 artiesten). Het festival richt zich op 'groene ruimten' en een familiepubliek. Bij wijze van spreken moet een jong gezin er met de fiets naar toe komen en op de weide picknicken... Het geheel wordt ondersteund door Radio 2.

Aftrap culturele zomer 2009

Deze zomer valt er in Dilbeek heel wat te beleven op cultureel gebied. Zo is er opnieuw het Vlaams Feest, het Vijverfestival, Kotteekoer, Jospop, Zomaar Zomert. Vandaar ontstond het idee om een startmoment te organiseren waarop het culturele aanbod wordt voorgesteld aan pers en publiek onder de noemer de ‘Aftrap van de Culturele Zomer 2009’. Dit moment heeft plaats op vrijdag 26 juni in het domein van het Sint-Wivinaklooster. Na een gezamenlijk persmoment waarin iedere organisatie zijn evenement kan toelichten, kunnen de aanwezigen genieten van een toneelvoorstelling op deze locatie: Details over dit evenement verschijnen in het infoblad van juni.

Synthetisch voetbalveld voor Roelandsveld

Het schepencollege heeft beslist een synthetisch veld aan te leggen op het huidig C-veld op het Roelandsveld. De aanleg wordt geraamd op 400.000 euro. De uitvoering is gepland voor volgend jaar.

Proefopstelling school wordt definitief

De proefopstelling aan de school Don Bosco aan het Hazepad-Konijnenberg in Groot-Bijgaarden wordt definitief. De school evalueerde het initiatief gunstig. De uitvoering van dit project kost € 8.889,39.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief