DILBEEK zet in op de correctheid van het bevolkingsregister en keurt reglement woonstcontrole goed

DILBEEK zet in op de correctheid van het bevolkingsregister en keurt reglement woonstcontrole goed

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Gemeente Dilbeek keurt het reglement woonstcontrole goed. Het reglement informeert burgers en bevat procedures waarop de gemeente kan terugvallen om een burger in het bevolkingsregister op de juiste plaats in te schrijven en zo de realiteit te kunnen afstemmen op het bevolkingsregister. In het reglement werden accenten gelegd, om zo procedures en processen te kunnen volgen over verschillende diensten heen.

 

“In de meerjarenplanning hebben we als doelstelling: een thuis op maat. Om hier mee op in te zetten werd het reglement woonstcontrole opgemaakt. We willen ook mogelijke fraude in kaart brengen door de procedures goed af te stemmen.” Aldus schepen van Burgerzaken, Linda Janssens.

 

Het is de bedoeling de burger te informeren over zijn rechten en plichten. Er worden een aantal begrippen gespecifieerd en er wordt de uitleg verschaft over de procedures. In het reglement worden ook de procedures vermeld waarop de gemeente kan terugvallen, indien de burger het nalaat het nodige te doen, zodat het bevolkingsregister en de realiteit op elkaar afgestemd kunnen worden. De realiteit weergeven is belangrijk zowel voor veiligheid (bv. voor de brandweer en politie), als voor het in kaart brengen van mogelijke fraude.

 

Samenwerking

Het reglement is een samenwerking tussen verschillende diensten, zoals burgerzaken, politie en welzijn. Door deze samenwerking werd er over de diensten heen gekeken en kunnen de procedures op elkaar aansluiting vinden. Zo kan er steeds de juiste aanpak bepaald worden.

 

“Door een overleg tussen de verschillende diensten nemen we stappen om domiciliefraude integraal aan te pakken.” Aldus schepen van Burgerzaken, Linda Janssens.

 

Deze samenwerking is essentieel en zal in de toekomst verder gezet worden. Zodat diensten betrokken zijn, zicht krijgen op elkaars procedures en deze procedures in elkaar kunnen vloeien, om zo tot een goede praktische samenwerking te komen en te zorgen voor informatiedoorstroom.

 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 feb 2021
Sam Herremans | 07 feb 2021
Sam Herremans | 30 jan 2021

archief