DILBEEK - Warme oproep: kunstenaars, schrijvers en vertellers gezocht voor Erfgoeddag 2021

C21

DILBEEK - Warme oproep: kunstenaars, schrijvers en vertellers gezocht voor Erfgoeddag 2021

De_nacht_banner_fb_event
 

Kom met creativiteit uit je kot! Dat is de leuze waarmee de gemeente Dilbeek creatievelingen wil enthousiasmeren om deel te nemen aan Erfgoeddag 2021. De gemeente Dilbeek werkte in samenwerking met de Cultuurraad Dilbeek en enkele vrijwilligers, een bijzondere wandeling uit in hartje Dilbeek geïnspireerd op Dilbeekse verhalen en legendes. Om de verhalen en legendes levend te maken, zijn ze op zoek naar kunstenaars, schrijvers en vertellers die hun creatief steentje willen bijdragen aan het project.

 

Mensen met creatieve vingers kunnen een beeldend werk maken over een legende en mensen die levendig vertellen, kunnen een verhaal of legende inspreken. De beeldende werken en audiofragmenten zullen zicht- en hoorbaar zijn op de route. En tot slot kunnen ook mensen die een vlotte pen hebben hun ei kwijt: zij kunnen een nieuwe legende over de Tramsite uitwerken. Kandidaten kunnen terecht op http://bitly.ws/aPFF voor meer informatie. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 1 februari bij kennis@dilbeek.be.

 

Erfgoeddag wordt ieder jaar georganiseerd door de gemeente Dilbeek. Omwille van de coronamaatregelen werd beslist Erfgoeddag 2021 niet op één dag, maar drie weken lang (van 5/04 tot 25/04) te organiseren. Hierdoor wordt ook de paasvakantie ontsloten. Door de spreiding kunnen deelnemers kiezen wanneer ze participeren. Zo worden grote groepen, maar ook praktische ongemakken zoals vooraf inschrijven vermeden. En niet onbelangrijk: zo kan iedereen veel langer van de kunstwerken en verhalen genieten!

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief