DILBEEK – Ziekenhuizen voor Ziekenhuizen

C21

DILBEEK – Ziekenhuizen voor Ziekenhuizen

Editiepajot_dilbeek_memisa_foto_steven_walravens
De bedoeling van deze zending is om ervaringen uit te wisselen naar het verminderen van moeder- en kindersterfte. - Foto Steven Walravens.
 

Gisteren zijn 12 vroedvrouwen, verpleegkundigen en een dokter van 6 Vlaamse ziekenhuizen op zending vertrokken naar Congo in het kader van de campagne van ‘Veilig Bevallen’ van de Itterbeekse medische Ontwikkelingsorganisatie Memisa.

13 ziekenhuizen, waaronder het O.-L.-Vrouwziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove   steunen het project ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ van Memisa. Dit betekent dat een Vlaams ziekenhuis een partnerschap aangaat met een Congolees ziekenhuis. Het Vlaamse ziekenhuis steunt het Congolese ziekenhuis gedurende (ten minste) vijf jaar voor de aankoop van medicijnen, medisch materiaal, vorming van (para)medisch personeel en de betaling van een aanmoedingspremie van het personeel. In de Belgische ziekenhuizen worden hiertoe werkgroepen opgezet die zowel sensibiliserende als fondsenwervende activiteiten organiseren. Hoewel deze activiteiten het hele jaar kunnen doorgaan, wordt er speciale aandacht geschonken aan het project tijdens de laatste week van november, waarin de actieweek ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ loopt. In 2009 is het thema : Veilig Bevallen.

De bedoeling van deze zending is om ervaringen uit te wisselen naar het verminderen van moeder- en kindersterfte. Deze milleniumdoelstellling krijgt bij Memisa extra aandacht in 2009 naar aanleiding van haar jaarlijkse campagne eind november 2009. De delegatie wordt terug in Zaventem verwacht op 30 mei 2009.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief