DILBEEK zoekt ideeën om slim om te gaan met het klimaat

DILBEEK zoekt ideeën om slim om te gaan met het klimaat

Algemeen_campagnebeeld_met_slogan
 

Dilbeek bouwt aan een groene en gezonde omgeving. De gemeente streeft naar 40% CO2-reductie tegen 2030 en wil zich aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering, zoals langdurige droogte, hitte en zware regenval. Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, is Dilbeek op zoek naar kleine en grote ideeën van de Dilbekenaar om slim om te gaan met het klimaat. 

Dilbeek maakt in 2021 werk van de opmaak van het klimaatactieplan dat de weg uitstippelt naar 2030.
De opmaak van dat plan verloopt in verschillende fases. In een eerste fase doet de gemeente een oproep aan al haar inwoners om hun ideeën te delen. Dit kan online op doemee.dilbeek.be of door het invullen van een postkaart die in de week van 8 maart in de brievenbus zal vallen. 

“We zijn op zoek naar nieuwe ideeën, maar we willen evengoed in kaart brengen welke initiatieven vandaag al genomen zijn door onze burgers”, verduidelijkt Luc Deleu, eerste schepen.  

 

Dilbeek zal vooral werken rond de thema’s water, groen, energie en mobiliteit.

Ideeën en initiatieven kunnen ingediend worden vanaf 1 maart tot en met 31 maart. Dilbekenaren zonder concrete ideeën of initiatieven kunnen de gemeente ook helpen door te stemmen op hun favoriet! 

 

Het klimaatteam aan het stuur

Iedereen die een idee of initiatief indient, kan zich ook opgeven voor het klimaatteam. Dit team zal in een tweede fase alle ideeën in kaart brengen en prioritiseren zodat deze mee verwerkt worden in het uiteindelijke plan. De ideeën van burgers maken zo het Dilbeek van morgen.

 

“Tegen de zomer zal het klimaatactieplan vorm krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we met de hulp van de Dilbekenaar voor een ambitieus plan kunnen gaan, om klaar te zijn voor morgen”, besluit Stijn Quaghebeur, schepen van openbare ruimte en wonen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 06 apr 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 mrt 2021
Sam Herremans | 04 mrt 2021

archief