DILBEEK - ‘Chiro is delen’ wordt ‘Chiro bedeelt’

C21

DILBEEK - ‘Chiro is delen’ wordt ‘Chiro bedeelt’

Flyer3
 

Naar jaarlijkse traditie organiseren de Chirojongens van Don Bosco Groot Bijgaarden hun jaarlijkse eetfestijn op 26, 27 en 28 maart in het Saviocentrum. Normaal zakken er 1000 bezoekers af tijdens dit weekend om te ontdekken wat er dit jaar weer op de menu staat. Gezien de huidige corona-maatregelen, moet de Chiro het echter over een andere boeg gooien. Maar Chiro Don Bosco zou Chiro Don Bosco niet zijn als ze niet snel met een creatieve oplossing kwamen!

 

De koppen werden bij elkaar gestoken, vergaderingen werden omgegooid, noodplannen bovengehaald en pro’s en contra’s afgewogen. In samenspraak met het lokaal bestuur van Dilbeek werd beslist om alles in te zetten op afhaalpakketten en gratis bezorging aan huis.. Het concept van afhaalmaaltijden werd vroeger al aangeboden, maar dit jaar wordt het aanbod sterk uitgebreid. De culinaire verwennerij wordt in een volledig menu aangeboden; hetzij voor- hoofd- én nagerechten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aperoboxen en aangepaste wijnen te bestellen. Dit alles kan dan gewoon thuis genuttigd worden. Uiteraard blijven we in nauw contact met de lokale overheid om te kunnen bijsturen waar nodig.

 

Jitse De Clerck, hoofdleider, aan het woord: “We hebben beslist om dit jaar zeker ons eetfeest te organiseren gezien de financiële nood die we als jeugdvereniging voelen. Het annuleren van onze editie vorig jaar heeft toch wel een hele hoop creativiteit en flexibiliteit gevraagd van de leiding om alsnog een kamp en de heropstart van onze werking in september te vrijwaren. We hebben voldoende ervaring en gemotiveerde mensen om van het concept van take-away en levering aan huis een succes te maken. We bieden de mogelijkheid aan de mensen om hun alombekende etentje thuis te beleven en op die manier toch de Chiro te blijven steunen. Steun die broodnodig is om de werking, aankoop van tenten en een democratisch kamptarief mogelijk te kunnen maken. Samengevat: hoe we van een tegenslag een opportuniteit kunnen maken!”

 

Naast een uitgebreid menu, hebben de Chirojongens lang nagedacht over hoe ze er alsnog een verenigingsevenement van kunnen maken. Dit willen ze bekomen door de mensen online samen te brengen. Niet via de zoveelste zoom-call of teams-vergadering, maar wel door elke avond een ‘live’ evenement te streamen waar ze sneak peaks van in de keukens geven waar het eten wordt bereid. Maar ook door hun kampfilm te tonen, interviews te houden, een quiz en ook een interactieve bingo te organiseren. Een online evenement op zichzelf waar iedereen gewoon aan kan deelnemen door te bestellen.

 

Bestellen kan via de website: www.chirodonbosco.be of per telefoon: 0475/20 71 20 (iedere dag van 17 uur tot 20 uur). De lever- of afhaaltijden zijn voorzien op vrijdagavond, zaterdagavond of zondagmiddag. Alle maaltijden worden koud geleverd in microgolf- bestemde schotels en worden bereid met verse producten. Voor meer info kan u steeds terecht op hun website.

 

Help de Chirojongens deze boodschap sneller te laten verspreiden dan de verspreiding van het COVID-19 virus! Zodoende kunnen zij de negatieve gevolgen op hun werking door de verscheidene maatregelen beperken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief