DILBEEK - CD&V/N-VA/DNA! keurt rekeningen 2008 goed Fractie dringt aan op 2 miljoen extra investeringen

C21

DILBEEK - CD&V/N-VA/DNA! keurt rekeningen 2008 goed Fractie dringt aan op 2 miljoen extra investeringen

Editiepajot_dilbeek_fractieleider_jan_margot_foto_steven_walaravens
Fractieleider Jan Margot. - Foto Steven Walravens.

De gemeenteraad keurde op 19 mei de rekeningen voor het jaar 2008 goed. De CD&V/N-VA/DNA!-fractie beklemtoont dat de gemeente goed werkt, ook al lag de uitvoeringsgraad van geplande werken in 2008 te laag. Mede daardoor realiseerde de gemeente in 2008 uiteindelijk een overschot van 11,3 miljoen euro. Dit is 4,6 miljoen meer dan het saldo van 6,7 miljoen euro waarop de begroting 2009 is gebaseerd. De CD&V/N-VA/DNA!-fractie stelt voor om bij de volgende begrotingswijziging nog dit jaar een deel van dat supplementair overschot extra te investeren. Ook en vooral in crisistijden moet de overheid blijven en durven investeren.

2 miljoen extra investeren in 2009

De fractie stelt voor om 2 miljoen euro van de 4,6 miljoen over te boeken naar de buitengewone dienst: 450 000 euro voor de muziekacademie en 1.550.000 voor openbare werken (masterplan Dilbeekse kern).

Het kan immers niet de bedoeling zijn dat de gemeente dat extra geld gewoon opspaart. De gemeente is immers geen bank. Zeker in tijden van crisis is het belangrijk te investeren.

Durven investeren

De dossiers voor de voorgestelde uitgaven komen iedereen ten goede: de bevolking, de economie en de werkgelegenheid, en vooral ook de gemeentefinanciën: de prijzen zijn gunstig en door overschotten te gebruiken voor investeringen moet de gemeente minder lenen. Zo vergroot de schuldgraad niet verder. In 2006, de laatste onder schepen voor financiën De Vliegher, bedroeg die 58,34%. Intussen is die opgelopen tot 95,5%.

Halfweg

Nu de legislatuur bijna halfweg is wenst de fractie dat de bevoegde gemeenteraadscommissie rekeningen en begroting uitgebreid onderzoekt. Alle beleidsdomeinen moeten worden overlopen om de knelpunten binnen de gemeentelijke werking bloot te leggen. Als blijkt dat plannen niet worden uitgevoerd door bijvoorbeeld personeelstekort moet dit op korte termijn aangepakt worden.

De fractie wees er bij de goedkeuring van de begroting 2009 al op dat de CD&V/N-VA/DNA!-fractie het ambitieuze coalitieakkoord wil waarmaken: “We willen waar maken wat beloofd is en de nodige middelen voorzien voor de meerjarenplanning. We roepen dan ook onze coalitiepartner op er samen met ons werk van te maken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief