DILBEEK gaat 3 weken vroeger van start met Erfgoeddag

C21

DILBEEK gaat 3 weken vroeger van start met Erfgoeddag

Erfgoeddag_2021_fb_banner
 
Pers_opnamen_erfgoeddag__c__elsemieke_de_troy
 
Pers_prospectie_wandeling_erfgoeddag__c__elsemieke_de_troy
 

Ken jij de Dilbeekse legenden en volksverhalen? De gemeente Dilbeek werkte voor Erfgoeddag 2021 een kort wandelparcours uit van 2,2 km in hartje Dilbeek. Tijdens de wandeling leer je 7 legenden en volksverhalen kennen via woord en beeld. Verschillende luisterfragmenten en kunstwerken, ingesproken en gemaakt door Dilbekenaren en streekgenoten, nemen je mee op sleeptouw. De QR-borden en kunstwerken zullen weldra opduiken in het centrum.

 

Bijzonder is dat de gemeente Dilbeek dit jaar Erfgoeddag niet één weekend, maar drie weken lang organiseert. Deze beslissing biedt heel wat voordelen: ten eerste wordt het volk niet geconcentreerd op één weekend, ten tweede wordt het mogelijk om de wandeling te doen tijdens de paasvakantie en tot slot krijgen de kunstenaars langer eer voor hun werk.

 

Anneleen Van den Houte, schepen van Vrije Tijd, is tevreden over het resultaat. “We zien dat in veel Vlaamse gemeenten Erfgoeddag minimaal wordt georganiseerd of zelf geannuleerd wordt. We zijn blij dat we in Dilbeek toch nog een volwaardig, coronaproof aanbod kunnen aanbieden.”

 

Geïnteresseerden kunnen genieten van de wandeling van maandag 5 april t.e.m. zondag 25 april. De wandeling start aan CC De Westrand en is volledig bewegwijzerd. Het is ook mogelijk om de erfgoedapp te volgen of met het erfgoeddagboekje aan de slag te gaan. Dilbekenaren kunnen het erfgoeddagboekje terugvinden in het midden van de Info Dilbeek, anderen kunnen een exemplaar afhalen in de bibliotheek van Dilbeek. Voor meer info kan je terecht op www.westrand.be/erfgoeddag.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 okt 2021
Sam Herremans | 11 okt 2021
Sam Herremans | 10 okt 2021

archief