Vijfde- en zesdejaars Regina Caelilyceum DILBEEK op reis in eigen land

C21

Vijfde- en zesdejaars Regina Caelilyceum DILBEEK op reis in eigen land

Img_9250
 
Img_9255
 

Op vrijdag 23 april  - zon hoog aan de hemel, zalige temperaturen - trokken de vijfde- en zesdejaars van het Regina Caelilyceum naar het Castelhof en de terreinen van BOKA UNITED voor een dagje ‘reis naar het buitenland’. Normaal gezien gaan de vijfdejaars tijdens de paasvakantie naar Parijs of Berlijn en maken de zesdejaars een reis doorheen de grote steden van Italië. Aangezien dit niet mogelijk was dit schooljaar, wilden directie en leerkrachten de leerlingen een alternatief aanbieden: een dagje in klasbubbel genieten en ontspannen in Duitse, Franse of Italiaanse sfeer.

 

Beide groepen brachten de dag door op aparte locaties maar met een gelijkaardig dagverloop: een wandeltocht met opdrachtenparcours. De opdrachten hielden – uiteraard – verband met Parijs of Berlijn voor onze vijfdes en met de mooiste plaatsen in Italië voor onze zesdes. Met de opdrachten konden punten worden verzameld, zodat de competitiegeest tussen de klassen al snel was aangewakkerd. 

 

Tegen het middaguur was iedereen terug op locatie waar zich intussen foodtrucks hadden verzameld die de leerlingen voorzagen van croques en pastamaaltijden. En even mochten de mondmaskers af voor al dat lekkers… Als kers op de taart kwam nadien een heuse ijskar aanrijden. Toegegeven, een uitstap naar het buitenland was fijn geweest, maar deze dag was zeker een waardig alternatief.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021

archief