De Kleur van Hier en Nu uit SINT-MARTENS-BODEGEM is laureaat Korte Keten Kop

C21

De Kleur van Hier en Nu uit SINT-MARTENS-BODEGEM is laureaat Korte Keten Kop

Ranonkels_van_het_veld
 

Nu start de Week van de Korte Keten. Zoals elk jaar worden 5 laureaten geselecteerd waarop je kan stemmen als uithangbord van de korte keten. Voor de eerste keer werd een lokale producent van biologische bloemen geselecteerd als laureaat Korte Keten Kop. 

Korte Keten is immers niet alleen voedsel, ook bloemen kunnen volgens het principe worden aangeboden. Rechtstreeks met de vaas op het veld: korter kan het niet. 

“Op het zelfpluk bloemenveld van De Kleur van Hier en Nu kan je elke vrijdagnamiddag zelf je boeket bloemen komen plukken,” zegt Katarine Bouckaert, de bloemenboerin van het veld. “Sinds vorig jaar hebben de mensen massaal de lokale biologische bloemen ontdekt en online boeketten besteld. Nu we stilletjes aan weer samen mogen buiten afspreken, zijn veel mensen op zoek naar leuke activiteiten. Samen een boeket komen plukken in de natuur in een rustige omgeving is hiervoor ideaal. Het doet me steeds opnieuw veel plezier om te zien hoe bloemen mensen gelukkig kunnen maken.” 

Dit werd ook erkend door de organisatoren van de Korte Keten, door het plukveld te selecteren als laureaat Korte Keten Kop. Stemmen kan op de website https://www.zomerinvlaamsbrabant.be/korte- keten/ . Je vind er ook een overzicht en tips om er een uitje met aandacht voor het lokale lekkers en moois van te maken. Misschien ontdek je weer iets nieuws in jouw streek! 

De bloemen worden biologisch gekweekt, wat betekent dat er geen pesticides, insecticiden en kunstmest worden gebruikt. Deze teeltmethode, samen met het korte keten en lokale aanbod, zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk is. 

“Er staan meer dan 400 verschillende bloemen zodat je elke week een ander boeket kan samenstellen. Het seizoen start in April met de Narcissen en Tulpen en eindigt met de Dahlia’s en Chrysanten wanneer de eerste vorst toeslaat eind Oktober. Op dit moment bloeien de Ranonkels en de Alliums. Nu de IJsheiligen voorbij zijn, ben ik de honderden zomerbloeiers en de duizend knollen van 100 verschillende variëteiten Dahlia’s in de grond aan het steken,” zegt Katarine. “Dit is een heel werk, maar zeker de moeite om de bezoekers doorlopend te verrassen met een enorme kleurenweelde.” 

Over Katarine Bouckaert 

Katarine is handelsingenieur van opleiding. Na een carrière van 27 jaar in de IT-sector koos ze voor een carrièreswitch. ‘Ik wilde iets doen waarbij ik iets kan bijdragen aan het milieu, opdat mijn kinderen ook goede kansen krijgen voor een mooie toekomst.’ Tuinieren deed ze altijd al graag, dus besloot ze – nadat ze een geschikte grond gevonden had – de tweejarige Landwijzeropleiding voor biologische landbouw te volgen en startte ze in 2019 met het veld van De Kleur van Hier en Nu. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 jun 2021
Roger Swalens | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Sam Herremans | 18 mei 2021
Sam Herremans | 08 mei 2021

archief